Het blog van Lexus


We got him again!

lexus_rx

Wordt een onderscheiding minder waard als je hem al 6 keer hebt mogen ontvangen? Beslist niet. Zeker niet als de onderscheiding toegekend wordt door Lexus rijders. Dan zijn we juist extra trots!

We hebben het over de onderscheiding van Lexus als betrouwbaarste automerk. Het gerenommeerde onderzoekbureau J.D. Power houdt al 28 jaar lang een groot en representatief betrouwbaarheid- en klanttevredenheidsonderzoek onder, in dit geval, Amerikaanse auto-eigenaren. Dit keer gaat het om maar liefst 35.186 automobilisten. En wat blijkt? Lexus is het allerbetrouwbaarst!

Het is de 6de keer op rij dat we het betrouwbaarst zijn. Betrouwbaarder dan bijvoorbeeld BMW en Mercedes zoals je in het volledige klanttevredenheidsonderzoek van J.D. Power kunt zien.

lexus_gs

Lexus ES, GS en RX betrouwbaarste auto

Lexus is niet alleen de overall winnaar. We ontvingen ook awards voor specifieke modellen. In het mid-size premiumsegment is de Lexus GS de betrouwbaarste auto. En in het segment van mid-size premium SUV’s is de Lexus RX de betrouwbaarste auto. Wij vinden de RX allesbehalve mid-size, maar dat terzijde 😉

De in Amerika leverbare Lexus ES is de betrouwbaarste auto in het zogeheten compact premium segment. Al deze Lexus modellen vertonen de minste mankementen van alle deelnemende auto’s.

lexus_gs

Lexus pakt maximale score

Het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van J.D. Power is een begrip in de autobranche en richt zich op problemen van de afgelopen 12 maanden die eerste eigenaren van auto’s van 3 jaar oud (in dit geval met bouwjaar 2013) ondervonden. Het aantal mankementen per 100 auto’s bepaalt de overall betrouwbaarheid en uiteindelijk de rangorde. Lexus pakte de maximale score van 5 sterren in de volgende categorieën:

  • overall betrouwbaarheid
  • betrouwbaarheid van aandrijflijn
  • betrouwbaarheid van carrosserie en interieur

Zoek je dus de betrouwbaarste auto? Dan kun je simpelweg niet om Lexus heen.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.