Het blog van Lexus


Spectaculaire LC bezoekt de Groene Hel

lexus-lc-europese-toer-01

Niet alleen vijf Lexus-racers zorgen aankomend weekend voor het nodige spektakel tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring Nordschleife. Er is ook een rol weggelegd voor de nieuwe Lexus LC.

Showronde

De LC neemt deel aan de prologue: een showronde over het legendarische circuit voorafgaand aan de start van de 24-uursrace. Aan deze Prologue nemen meerdere auto’s deel. Alle auto’s rijden over het 20,8 kilometer lange circuit met in totaal 76 bochten.

LC het hele weekend te zien

Dat is overigens niet zonder risico, want de Nürburgring Nordschleife behoort tot een van de gevaarlijkste circuits ter wereld. Het wordt niet voor niets de Groene Hel genoemd. Nadat de LC de ronde heeft geklaard, parkeren we de LC op de Ring Boulevard. Daar kan iedereen zich het hele weekend aan de sportcoupé vergapen. Dat is best bijzonder, want de LC wordt pas in het voorjaar van 2017 leverbaar.

lexus-lc-europese-toer-02

Compleet nieuw platform: GA-L

De LC is als eerste Lexus gebaseerd op het nieuwe GA-L platform. GA-L staat voor Global Architecture for Luxury Vehicles en vormt de basis voor modellen met de motor voorin en met achterwielaandrijving. GA-L staat garant voor een nog scherpere en verfijndere rijervaring.

lexus-lc-europese-toer-03

Twee verschillende versies

De LC verschijnt in twee smaken op de markt. De eerste is de LC 500h met aan boord een 3,5 liter V6 benzinemotor én het nieuwe state-of-the-art Multi Stage Hybrid System met een vermogen van 264 kW/359 pk. Goed voor een acceleratietijd van 0-100 km/h in minder dan 5 seconden. De LC 500 is nog sportiever en sneller dankzij een 5,0 liter V8 benzinemotor met 351 kW/477 pk. Dezelfde V8-motor ligt in de RC F van Toyota Gazoo Racing: één van de vijf Lexus-modellen die weekend aan de start van de 24-uursrace verschijnt.

lexus-rc-gazoo-racing

Lexus RC Toyota Gazoo Racing

160 teams

Aan de 44-ste editie van de 24-uurs race van de Nürburgring strijden in totaal 160 teams om een podiumplaats. De vijf volgende teams rijden met een Lexus.

#36 – Lexus RC F – Toyota Gazoo Racing met Tom’s

#52 – Lexus IS F CCS-R – Ring Racing Novel

#53 – Lexus IS F CCS-R – Ring Racing

#135 – Lexus IS F CCS-R – Toyota Gazoo Racing

#188 – Lexus RC – Toyota Gazoo Racing

lexus-is-f-ccs-r

Lexus IS F CCS-R

LC op tournee

De LC is op Europese tournee #LCOnTour). Na het publieksoptreden in Duitsland reist de LC door naar een andere locatie. De LC was al te zien in Madrid en zelfs in Nederland. De auto steeg vorige week in hartje Amsterdam letterlijk tot grote hoogte. Hoe? De LC werd met een kraan omhoog getakeld naar de Sky Lounge op de elfde verdieping van het luxueuze DoubleTree by Hilton Hotel. Speciaal voor het unieke #CreatingAmazing event.

lexus-lc-amsterdam-creating-amazing

Lexus LC stijgt tot grote hoogte in hartje Amsterdam tijdens #CreatingAmazing Event

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.