Het blog van Lexus


Nieuwe Lexus LS 500h: Art Wood in plaats van hout (video)

nieuwe lexus ls 500h hout

Voor het interieur van de nieuwe Lexus LS 500h nemen we geen genoegen met decoraties van ‘slechts’ hout. Het hout dat je in de nieuwe Lexus LS 500h aantreft, is Kunst met een hoofdletter K. Noem het gerust Art Wood.

Creating Amazing

Premium autofabrikanten passen de fraaiste houtsoorten toe in het interieur van hun modellen. Prachtig natuurlijk materiaal dat je alleen tegenkomt in de meest luxe auto’s. Voor de nieuwe Lexus LS 500h is dat echter niet genoeg. Creating Amazing is niet voor niets onze pay-off.

Voor de nieuwe Lexus LS 500h maken we gebruik van een vernieuwende manier van fineerbewerking. Het resultaat is een design dat zijn gelijke niet kent. Een design waarmee de hybride luxury limousine zich onderscheidt en die voor een uiterst exclusieve ambiance zorgt.

nieuwe lexus ls 500h hout

Ongekende combinatie

De houten decoraties in de nieuwe Lexus LS 500 zijn een ongekende combinatie van geselecteerde natuurlijke houtsoorten met het vakmanschap van Lexus’ ambachtslieden, Takumi genaamd. We noemen dit Art Wood: een mix van natuurlijke schoonheid en het gedurfde design van Lexus.

Traditionele houtbewerking en geavanceerde lasertechnologie hebben voor de nieuwe Lexus LS 500h  geleid tot drie houtafwerkingen die geïnspireerd zijn op de patronen van Shimamoku-hout, namelijk Art Wood Organic, Art Wood Herringbone en Laser Cut Special Wood. Hierbij lag de focus op het contrast tussen licht en donker. Hierdoor heeft het hout een ongekend levendige uitstraling.

In de video zie je wat we bedoelen:

Het duurde ruim een jaar eer we tevreden waren met Art Wood Organic. De afwerking is geïnspireerd op brandend vuur en geeft het effect van flikkerende vlammen. Het duurzame hout komt van de Agathis-boom uit Zuid-Oost Azië. De Takumi brengen in meerdere lagen flinterdunne fineerbladen aan waarna ze met uiterste precisie het gewenste patroon aanbrengen.

nieuwe lexus ls 500h hout

Unieke uitstraling

Omdat elk patroon net zo uniek is als een vingerafdruk, krijgt elk interieur van de nieuwe Lexus LS 500h zijn eigen unieke uitstraling. Je ziet het Art Wood door het hele interieur terug, zoals bij de portiergrepen en op de middenconsole. Dat het een prachtige aanvulling is op de andere luxe materialen zoals het leder en het exclusieve Kiriko-glas spreekt voor zich.

De nieuwe Lexus LS 500h is vanaf medio december 2017 leverbaar. De prijzen beginnen bij 116.995 euro voor de Lexus LS 500h Luxury Line.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.