Het blog van Lexus


Nieuwe Lexus LS is wellicht de veiligste plek op aarde

lexus_ls_f_sport

Het is misschien wel de veiligste plek op aarde: de nieuwe Lexus LS. Tal van geavanceerde actieve veiligheidssystemen behoeden inzittenden voor mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties. Hoe dat werkt? Dat leggen we uit in één duidelijke video.

In de video zie je hoe de diverse actieve veiligheidssystemen van het Lexus Safety System + A werken. We lichten er 3 uit:

1: Lane Tracing Assist

Zorgt ervoor dat de nieuwe Lexus LS keurig in het midden van de rijbaan blijft. Hierbij ziet de LS de belijning op de weg. Als de belijning slecht zichtbaar is of helemaal ontbreekt, bepaalt hij zijn plek op de weg naargelang de rijrichting van zijn voorganger. Naderende bochten herkent de LS aan de hand van zijn navigatiesysteem.

2: Lane Change Assist

Een Lexus primeur. Zodra de bestuurder op de snelweg de richtingaanwijzer activeert, kijkt de LS of het veilig is om van baan te wisselen. Zo ja, dan geeft de LS stuurassistentie om vloeiend en veilig naar de andere baan te rijden. Eenmaal hier zet de LS automatisch de richtingaanwijzer uit en schakelt hij over op Lane Tracing Assist.

3: Driver Emergency Stop Assist

Wederom een Lexus primeur. Als de LS merkt dat de bestuurder de auto niet bedient, waarschuwt hij om het stuur beet te pakken. Doet de bestuurder dit niet, dan remt de LS langzaam af en activeert hij de alarmlichten en claxon. Op die manier waarschuwt de LS andere verkeersdeelnemers dat er mogelijk iets met de bestuurder aan de hand is. Tegelijkertijd schakelt de LS een nooddienst in*.

In de volgende video zie je deze en andere actieve veiligheidssystemen van de nieuwe Lexus LS aan het werk. Waaronder Rear Pedestrian Support Brake. Een wereldprimeur. Het systeem ziet wanneer een voetganger – bijvoorbeeld een kind – achter de auto loopt tijdens het achteruitrijden en brengt zo nodig de auto direct tot stilstand.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.