Het blog van Lexus


Pers over nieuwe Lexus IS 300h: geslaagd! (video)

nieuwe_lexus_is_300h

De nieuwe Lexus IS 300h is in en rond Rome aan de tand gevoeld door de Nederlandse autopers. Wat zijn de eerste testresultaten?

De vernieuwde Lexus IS 300h komt precies op tijd. De zakelijke bijtelling voor alle auto’s met een verbrandingsmotor is sinds dit jaar gelijk, namelijk 22 procent. Gelijke kansen dus op dat gebied. Plus voordelen voor de hybride auto, zoals in het geval van de nieuwe Lexus IS 300h een aantrekkelijkere Total Cost of Ownership (TCO) door onder meer een lager praktijkverbruik.

Maar wat vindt de Nederlandse autopers van de nieuwe Lexus IS 300h, afgezien van dat aantrekkelijker kostenplaatje? De concurrentie in het premium D-segment is immers moordend. Maar als we de eerste publicaties op een rij zetten, dan is er maar één conclusie: de Lexus IS 300h is geslaagd! (Klik op de naam van het medium om bij de test uit te komen of bekijk de video.)

Diesel is niet meer overal jippie

RTL Autowereld: “De Lexus IS 300h heeft een standaard automaat. Steeds meer consumenten kiezen voor een automaat. Het is vaak zuiniger en biedt meer comfort, vooral in de file. En omdat de IS 300h in de file volledig elektrisch rijdt zodra dit kan, is dat wel heel erg relaxed! Bovendien stoot je niets uit en uitstoot wordt een steeds heikeler punt. Diesel is niet meer overal jippie.”

Briljante mix van comfort en sportiviteit

AutoRAI.nl: “Als we de buitenring van Rome verlaten voor slingerende provinciale wegen, blijkt dat de Lexus IS 300h een fijne stuurmansauto is. De zitpositie is prettig, het dikke stuurwiel ligt lekker in de hand en de sedan laat zich strak door het bochtige landschap dirigeren.”

“Behalve voor een mooie balans in bochten staat de Lexus IS 300h ook garant voor comfortabele en rustgevende snelwegritten. De techneuten van Lexus zijn er opnieuw in geslaagd om een onderstel te ontwikkelen met een briljante mix van comfort en sportiviteit.”

nieuwe_lexus_is_300h

Nóg prettiger

AutoWeek.nl: “De nieuwe Lexus IS 300h rijdt lekker en is goed uitgebalanceerd. Hij is comfortabel. Er is verfijning en rust. Maar hij voelt niet week. Als je hard een bocht in duikt, vindt de auto dat niet erg. In deze vernieuwde versie neemt hij bochten nóg prettiger.”

“De F SPORT-uitvoering die wij meekregen, is wat harder geveerd dan de reguliere versie, maar zelfs met de dempers in de sport-stand vangt hij oneffenheden in het wegdek heel mooi op. Dat is vooral te merken hier in Italië, waar veel gaten in de weg zitten. Ook belangrijk in dit segment: je moet de auto duidelijk positioneren en de balans moet kloppen en dat is bij deze Lexus prima in orde.”

De nieuwe Lexus IS 300h zelf ervaren? Kijk op Lexus.nl voor meer informatie en vraag een proefrit aan.

Plaats op:

  Gerelateerde berichten

  Een reactie over “Pers over nieuwe Lexus IS 300h: geslaagd! (video)”

  1. Herman de Wit schreef:

   Ik heb mijn eerste lexus en die geeft me het ultieme autorijden gevoel en dat heb ik bij veel andere auto’s incluis de Duitse merken nooit zo ervaren dat waren voor mij vervoermiddelen


  Reacties zijn gesloten

  U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.