Het blog van Lexus


LFA ontmoet LC 500h

lexus_lfa_lc500h

Twee Lexus coupés die onder de motorkap verschillen als dag en nacht. Maar ook twee Lexus coupés die qua design wel overeenkomsten vertonen. En voor de eerste keer ooit ontmoeten deze twee Lexus coupés elkaar.

De volgende foto’s zijn genomen bij Lexus Amerika in Torrance, Californië. Je ziet de nieuwe Lexus LC 500h naast onze legendarische supersportauto Lexus LFA staan. Een uniek plaatje, want niet eerder ontmoetten de twee Lexus coupés elkaar.

’s werelds eerste

Onder de motorkap verschillen de Lexus LC 500h en de Lexus LFA als dag en nacht. De eerste Lexus coupé is uitgerust met ’s werelds eerste Multi Stage Hybrid aandrijflijn. Het combineert een 3,5-liter V6 benzinemotor en een krachtige elektromotor met een 4-traps automaat achter de hybride transmissie. Dit geeft het gevoel van een 10-traps automaat en resulteert in een meer directe gasrespons en krachtigere acceleratie.

lexus_lfa_lc500h

Atmosferische V10

De aandrijflijn van de tweede Lexus coupé is compleet anders. Een atmosferische V10 met een vermogen van maar liefst 412 kW (560 pk) en een 6-traps automaat die ook sequentieel te bedienen is. Wat de auto’s wel met elkaar gemeen hebben, is dat ze beide beschikken over achterwielaandrijving.

Spindle grille

Er zijn meer overeenkomsten tussen beide Lexus coupés. Bekijk het design maar eens goed. Het is alsof de LFA is geëvolueerd in de LC 500h. Zelfs aan de buitenspiegels zie je dat beide auto’s nauw aan elkaar verwant zijn. Het grootste verschil is dat de kenmerkende spindle grille van Lexus op de LFA ontbreekt.

lexus_lfa_lc500h

Beste auto volgens Jeremy Clarkson

De Lexus LFA (volgens voormalig Top Gear kopstuk Jeremy Clarkson de beste auto waarin hij ooit gereden heeft) is reeds uitverkocht. De Lexus LC 500h moet nog op de markt komen. Dat gebeurt volgend jaar. De vraag is nu: naar welke Lexus coupé gaat jouw voorkeur uit? Ga je voor de ultieme V10-power van de LFA of de geweldige combinatie van kracht en efficiency van de LC 500h?

(Met dank aan Kaizen Factor voor de afbeeldingen.)

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.