Het blog van Lexus


Lexus RC F GT3 racet weer goud tegemoet!

lexus_rc_f_gt3

De Lexus RC F GT3 gaat als een speer! De raceversie van de RC F won de tweede race van het internationale GT Open kampioenschap. Daarmee bewijst de RC F GT3 een blijvertje te zijn, want ook in de eerste race pakte hij het goud.

Droomdebuut

Het droomdebuut van de Lexus RC F GT3 vond plaats in Portugal. Het tweede raceweekend was dichter bij huis, namelijk op het circuit van Spa-Francorchamps, België. Maar ook hier domineerde de RC F GT3. Het exemplaar dat onder de vlag van Emil Frey Lexus Racing racete (zie foto bovenaan), reed de voltallige race op zaterdag aan kop en won! Het was voor de Lexus RC F GT3 de eerste keer dat de auto vanaf pole position vertrok.

lexus_rc_f_gt3

Knappe prestatie

Deels door het dramatisch slechte weer eindigde de RC F GT3 op zondag op een teleurstellende 14de plaats. Maar de RC F GT3 van het Duitse raceteam Farnbacher Racing (foto hierboven) eindigde die dag wél op de eerste plaats! Een knappe prestatie want de auto vertrok als derde.

lexus_rc_f_gt3

Lexus RC F GT3 leidt kampioenschap

Na vier races is het de Lexus van Farnbacher Racing die het kampioenschap leidt. De RC F GT3 van Emil Frey Lexus Racing staat momenteel derde. Uitzonderlijk goede posities!

De volgende race waarin de Lexus RC F GT3 aantreedt, vindt plaats in het weekend van 9 tot en met 11 juni 2017 op het Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Hierna weten we of de Lexus RC F GT3 zijn koppositie in het klassement heeft weten te behouden.

De Lexus RC F is te zien op Super Car Sunday

De RC F GT3 is een pure raceversie van de Lexus RC F. Deze high-performance coupé is uitgerust met de krachtigste V8 die Lexus ooit ontwikkelde, namelijk 351 kW/477 pk. En waar de RC F GT3 aan het circuit voorbehouden blijft, kun je de RC F gewoon bij de Lexus dealer bestellen. Je ontdekt de RC F op Lexus.nl.

PS De sportcoupé RC is er ook als efficiënte hybride RC 300h; de looks van een volbloed sportauto, maar niet het hoge verbruik.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.