Het blog van Lexus


De premium performance van Lexus nu ook op het water

lexus_speedboot

Wat nou als we een speedboot bouwen? Die vraag stelden we onszelf en hier is het antwoord. Maak kennis met Lexus’ eerste speedboot ooit!

Kort nadat we ons nieuwe vlaggenschip – de nieuwe Lexus LS – onthuld hebben, presenteren we nu een vlaggenschip die daadwerkelijk het water op kan! Het Lexus Sport Yacht is absoluut premium. Precies zoals je van ons gewend bent.

De 12,7 meter lange speedboot is werkelijk ‘top of the bill’. Een Lexus speedboot die dezelfde Japanse gastvrijheid (‘omotenashi’) uitstraalt als onze automodellen. Met een luxe interieur dat passagiers in de watten legt. En met prachtige houtaccenten en een verfijnde afwerking. Het Lexus Sport Yacht is feitelijk de LS voor op het water.

lexus_speedboot

Unieke constructie

Lexus’ eerste raceboot ooit bestaat deels uit met de hand bewerkt Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP). Dit met koolstofvezel versterkte kunststof pasten we al eerder toe op de supersportauto Lexus LFA. Het wordt gebruikt voor raceauto’s en ’s werelds snelste zeilboten.

Door zijn unieke constructie is onze speedboot bijna 1.000 kilogram lichter dan vergelijkbare speedboten van Fiberglass Reinforced Plastic (FRP). Het design van de onderzijde van de romp is dusdanig dat het zo min mogelijk weerstand tot gevolg heeft en zo veel mogelijk stabiliteit.

lexus_speedboot

2 x 5,0-liter V8

Ook op het water wil je wel een beetje vooruit kunnen. Dus pakten we 2 exemplaren van de 5,0-liter V8 uit de Lexus RC F, GS F en LC 500. Die monteerden we zoals je op de foto ziet achterin, onder een doorzichtig paneel. Het oog wil immers ook wat. Het totale vermogen bedraagt 660 kW/897 pk. Dat is genoeg voor een topsnelheid van 43 knopen, vergelijkbaar met bijna 80 kilometer per uur.

lexus_speedboot

Gerieflijke sofa voor 6

Binnenin is het een en al luxe wat de klok slaat. Passagiers worden verwelkomd door zacht aanvoelend leder en stijlvolle houten en glazen accenten. Verder zorgen ook een gerieflijke sofa voor 6 personen, een verplaatsbare tafel en airconditioning voor een uiterst prettige ambiance. Als kapitein beschik je over een tamelijk groot touchscreen in kleur. Hier vind je digitale gegevens van onder andere de GPS navigatie, onderwatersonar en radar. Wanneer je de leuningen van de ‘captains seat’ uitklapt, heb je 2 extra zitplaatsen.

lexus_speedboot

4G wifi

Ook aanwezig zijn een 2-pitsgasfornuis, een wastafel, een koelkast en een douche. Bovendien beschikken passagiers over 4G wifi en kunnen ze zich vermaken met een geïntegreerd entertainmentsysteem (audio en video) van het gerenommeerde Videoworks uit Italië. Mede dankzij de digitale versterker van Mark Levinson® is het geluid kraakhelder.

lexus_speedboot

Creating Amazing

Dan het slechte nieuws. Gefortuneerden die komende zomer met onze speedboot de show willen stelen in de haven van Monaco moeten we teleurstellen; hij is niet te koop. Het blijft bij dit ene exemplaar. Uiterst exclusief dus. Waarom dan toch gemaakt? Het is altijd goed om jezelf weer even scherp te stellen. Om uitdagingen aan te gaan en te groeien. Dat hebben we gedaan. We wilden zien of het Lexus design en de Lexus lifestyle ook in de maritieme wereld tot uiting komt. En volgens ons zijn we hierin glansrijk geslaagd. Creating Amazing. Mee eens?

Een reactie over “De premium performance van Lexus nu ook op het water”

  1. Aaron schreef:

    Hallo Lexus,

    Leuke promotie, maar zorg er dan wel voor dat die persfoto’s ook te vergroten zijn zodat ze in een beter detail te bekijken zijn. Die persfoto’s worden meestal in grote formaten aangeleverd. Mee eens?


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.