Het blog van Lexus


Lexus Short Films: de opkomst van een begrip

lexus-short-films-giphy

Ben jij een echte filmliefhebber? Dan is ‘Lexus Short Films’ een begrip dat je moet onthouden. Dankzij Lexus Short Films krijgen nieuwe filmmakers de kans om zich te ontplooien in de filmindustrie. Bijkomend effect is dat de wereld iedere editie enkele prachtige en vooral kunstzinnige films rijker wordt.

Bedacht in 2013

Lexus Short Films vindt zijn oorsprong in 2013 en is bedacht om een nieuwe generatie van aankomende filmmakers te ondersteunen en inspireren. Lexus biedt deze aspirant regisseurs en scenarioschrijvers een unieke kans om samen met de Weinstein Company, een wereldberoemde filmproducent, een film te produceren voor een internationaal publiek. Voor iedereen die droomt van een carrière in de filmindustrie vormt Lexus Short Films dus een mooie kans om jezelf en de film in de schijnwerpers te plaatsen.

lexus-short-films

Waarom films maken?

Maar waarom mengt Lexus als autofabrikant zich in de filmindustrie? Een begrijpelijke vraag met een helder antwoord: we willen mensen inspireren en verrassen. Niet alleen met onze premium modellen en dienstverlening, maar ook op het gebied van kunst.

Een film die staat als een huis, kijkers prikkelt en een boodschap heeft, is wat Lexus betreft pure kunst. Dat vindt Lexus overigens niet alleen, want de winnaars van de Lexus Short Films worden op internationaal niveau gewaardeerd. Alle afgelopen Lexus Short Films-edities bleken een perfecte visvijver voor het ontdekken van jong talent en een goede manier om het genre van de korte film onder de aandacht te brengen.

Anticipation

Dit jaar viert de Lexus Short Films zijn derde editie. Het thema luidt “Anticipation”: een thema dat filmmakers de gelegenheid geeft om een beroep te doen op hun fantasie. Lexus en de Weinstein Company hebben ruim 4.000 inzendingen uit meer dan 100 landen mogen ontvangen. Lexus heeft met oog voor detail alle inzendingen bekeken met als resultaat vier uitzonderlijke winnaars. Zij mogen dit jaar hun eigen geregisseerde film laten zien tijdens de belangrijkste filmfestivals ter wereld.

lexus-short-films-alexis-michalik

Alexis is een van de winnaars

What’s in a name? Welnee, het is puur toeval dat de naam van Alexis Michalik, een van de winnaars van dit jaar, veel weg heeft van de merknaam Lexus. De Fransoos Michalik heeft al enige ervaring in de filmwereld. Hij was onder meer te zien in verschillende televisiefilms en series, zoals Petits meurtres en famille, Terre de lumière en Kaboul Kitchen. Michalik is eveneens oprichter van het theatergezelschap Los Figaros. In 2013 en 2014 regisseerde hij de korte films Au Sol en Pim-Poum, nu legt hij zich vooral toe op zijn carrière als schrijver. Alexis Michalik ontwikkelde samen met de Weinstein Company de korte film Friday Night: een thriller van het hoogste niveau waarin de zoektocht van een wanhopige moeder naar haar dochter centraal staat.

VIDEO: Friday Night – Official Teaser Trailer

 

Plaats op:

    Gerelateerde berichten

    • Geen gerelateerde berichten

    Reacties zijn gesloten.

    Reacties zijn gesloten

    U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.