Het blog van Lexus


Creative Heroes Award: Lexus reikt ‘Beste Start-up’-prijs uit

creative_heroes_award

We winnen met regelmaat awards. Maar dit keer hebben we een award uitgereikt. En dat voelde best goed. Vooral omdat de award naar een goed doel is gegaan, The Ocean Cleanup.

Betrouwbaarste auto

Onze prijzenkast begint al aardig vol te raken. In Amerika is Lexus bijvoorbeeld al meerdere keren uitgeroepen tot betrouwbaarste automerk. En volgens Brits onderzoek is de Lexus IS 300h de betrouwbaarste auto. Je begrijpt wellicht dus dat we het voor een keer leuk vonden een award uit te reiken.

Lexus hoofdsponsor

De award die we mochten overhandigden, heet de ‘Beste Start-up’-prijs. Hij maakt deel uit van een nieuw Nederlands initiatief, de Creative Heroes Award. Lexus is samen met ABN AMRO hoofdsponsor van dit prachtige initiatief, dat de kracht van creativiteit beloont en de menselijke factor centraal stelt.

Lees wat de Creative Heroes Award inhoudt en waarom Lexus sponsor is

De vakkundige jury van de Creative Heroes Award heeft prijzen uitgereikt in de hoofdcategorieën Architectuur, Interieur, Product en NEXT GENERATION. De ‘Beste Start-up’-prijs die wij mochten overhandigen, maakt deel uit van deze laatste categorie. De winnaar is The Ocean Cleanup!

Plasticsoep

The Ocean Cleanup is een initiatief van de 22-jarige Boyan Slat. De voormalige student aan de TU Delft ontwikkelde technologie die het drijvende kunststofafval – de zogeheten plasticsoep – in oceanen opruimt. Z’n uitvinding maakt hierbij gebruik van de natuurlijke stroming. Met nieuwe technologie kan binnen vijf jaar 50 procent van de plasticsoep in de Grote Oceaan opgeruimd worden!

creative_heroes_award

Held met grote drive

“Boyan Slat is een held met een grote drive, die zich jarenlang alleen maar met dit project heeft beziggehouden. Hij kijkt veel verder dan Nederland, zoekt naar manieren om een wereldwijd groot en actueel probleem op te lossen. Het is een project van één individu dat waanzinnig inspirerend is voor vele anderen”, aldus de lovende woorden van de jury.

creative_heroes_award

Grootste ‘cleanup’ ooit

Boyan Slat: “De misperceptie bestaat dat creatief denken alleen is weggelegd voor de creatieve industrie en niet zozeer voor technologiebedrijven. Die worden verondersteld puur analytisch te denken. Bij The Ocean Cleanup doen we beide. Ik wil iedereen bedanken die de award mogelijk gemaakt hebben, inclusief de jury van de Creative Heroes Award. Volg ons tijdens de grootste ‘cleanup’ ooit.”

Lexus DNA

Duurzaamheid en innovatie zijn diepgeworteld in het Lexus DNA. Natuurlijk is ook hergebruik van middelen een belangrijke route naar een meer duurzame wereld, alsook het gebruik van duurzame energie. Daarom zijn we blij en trots dat we Boyan Slat met de prijs ondersteunen.

Copyright afbeeldingen: eigendom van The Ocean Cleanup, niet voor commercieel gebruik.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.