Het blog van Lexus


Lexus RC F pakt winst in zinderende hitte

lexus_rc_f_super_gt

Tropische temperaturen tijdens de 7de ronde van de Super GT, het Japanse toerwagenkampioenschap waaraan ook Lexus meedoet. Een extra uitdaging voor de Lexus RC F en zijn coureurs. Maar ondanks de zinderende hitte schreef de Lexus RC F de 300 km lange race op zijn naam!

Op het Thaise circuit (de Super GT race is de enige die buiten Japan verreden wordt) heerste een temperatuur van 38 graden Celsius. Ongekend voor de tijd. Het weerhield bijna 28.000 toeschouwers er niet van om de race live mee te maken. In totaal verschenen er 6 RC F’s aan de start waarvan 1 op poleposition.

lexus_rc_f_super_gtKlapband

Achter het stuur van de RC F op poleposition zat Yuhi Sekiguchi (zie foto onder, links). De Japanse coureur startte in de Super GT voor het eerst vanaf poleposition. Die plek in de race heeft hij uitstekend benut, want al snel groeide zijn voorsprong uit tot 4 volle seconden op de rest van het deelnemersveld. Maar toen kreeg de Lexus een klapband …

lexus_rc_f_super_gt

In de aanval

Sekiguchi reageerde ogenblikkelijk en dirigeerde de Lexus RC F zonder schade naar de pitsstraat. Het wiel werd razendsnel vervangen waarna de RC F weer in de aanval ging. Dit keer met teamgenoot Yuji Kunimoto op de bestuurdersstoel (rechtsonder op de foto). De Lexus RC F met nummer 19 ging gelukkig nog altijd aan kop.

lexus_rc_f_super_gt

Als 1ste over de streep

Met de gedachte dat het ongelooflijk hete asfalt wel eens de oorzaak van de klapband zou kunnen zijn, bouwde Kunimoto gestaag zijn voorsprong uit. Met als gevolg dat de RC F als 1ste raceauto over de streep ging! De winst in Thailand was de tweede voor Lexus in de Super GT. Eerder op het circuit van Suzuka won Lexus ook.

In de Super GT zijn nog 2 races te gaan. Beide vinden plaats op het Japanse circuit ‘Twin Ring Motegi’, dat feitelijk uit 2 aparte circuits bestaat. Medio november verschijnen de RC F’s weer aan de start. Mochten we wederom winnen, dan lees je dat hier op ons blog.

Informatie over de straatlegale versie van de Lexus RX F vind je op Lexus.nl 

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.