Het blog van Lexus


Lexus RC F GT knalt het circuit op!

lexus_rcf_gt3

Lexus voert z’n raceactiviteiten op met de nieuwe RC F GT3. De ruim 373 kW/500 pk sterke circuitversie van de Lexus RC F onderstreept onze groeiende raceambities.

De Lexus RC F GT3 is gehomologeerd door de internationale autosportfederatie FIA. De Lexus raceauto doet mee aan Amerikaanse en Japanse kampioenschappen. Maar ook in Europa is de RC F GT3 met atmosferische 5,4-liter V8 in actie te zien.

Farnbacher Racing en Emil Frey Racing raceten vorig jaar met een prototype in het populaire kampioenschap langeafstandsracen (VLN Endurance Championship) op de Duitse Nürburgring. Beide teams willen in de toekomst op een hoger niveau racen in Europese GT3-kampioenschappen.

lexus_rcf_gt3

RC F GT3 aan de start van Europese races

Dit jaar verschijnt de RC F GT3 van Farnbacher Racing en Emil Frey Racing aan de start van Europese races, zoals de International GT Open. In Japan doen twee RC F GT3’s onder de vlag van het raceteam LM corsa mee in de GT300-klasse van de Super GT Series. En in Amerika heeft Lexus twee exemplaren geleverd aan 3GT Racing. Beide racewagens strijden in de GTD-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship Series.

lexus_rcf_gt3

Uitstekende resultaten

Lexus is het eerste Aziatische automerk dat een race uit het VLN Endurance Championship op de Nürburgring heeft gewonnen (8 oktober 2017, overall winst). Verder behaalden we uitstekende resultaten met de RC F GT500, een tweede raceversie van de RC F. De auto won met team SARD in 2016 het Japanse Super GT kampioenschap in de klasse GT500. Coureurs Heikki Kovalainen en Kohei Hirate schreven het rijderskampioenschap op hun naam.

De nieuwe Lexus RC F GT3 maakt zijn Europese debuut op de Autosalon van Genève van 9-19 maart 2017.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.