Het blog van Lexus


Lexus RC F GT3: ready, set, go!

Emil Frey Lexus Racing kijkt uit naar een nieuw Europees autosportseizoen. Dit jaar hoopt het Zwitserse raceteam een intensief ontwikkelings- en testprogramma van de nieuwe Lexus RC F GT3 af te ronden. Het doel: in 2018 officieel deelnemen aan het internationale GT3-kampioenschap.

Groeiende raceambities van Lexus

De RC F GT3 is gebaseerd op de RC F high-performance coupé. De sportauto onderstreept onze groeiende raceambities. De RC F GT3 heeft een ruim 373 kW/500 pk sterke atmosferische 5,4-liter V8. Het is de ultieme garantie voor gebulder, geknetter en donkerbruin geroffel. Kortom: spektakel voor de coureur en omstanders!

In Europa twee teams

De RC F GT3 is gehomologeerd door de internationale autosportfederatie FIA. Hij doet al mee aan Amerikaanse en Japanse kampioenschappen. In Europa bereiden twee teams zich voor op officiële deelname aan het Europese GT3-kampioenschap: het Duitse raceteam Farnbacher Racing en dus Emil Frey Racing uit Zwitserland.

Eerste overwinning al binnen

Beide teams namen in 2016 deel aan het populaire kampioenschap langeafstandsracen (VLN Endurance Championship) op de Nürburgring met twee prototypes van de Lexus RC F GT3. Farnbacher Racing wist deze zelfs te winnen! Lexus werd hiermee het eerste Aziatische automerk dat een race uit het VLN Endurance Championship op de Nürburgring wist te winnen.

2017 een testjaar

Voor Emil Frey Racing wordt 2017 net als 2016 een testjaar om de RC F GT3 tot in de puntjes voor te bereiden op een officieel GT3-kampioenschap. De auto verschijnt daarom bij diverse races van het GT Open Championship aan de start. Het team van Emil Frey Lexus Racing strijkt van 29 tot en met 30 april allereerst neer op het Portugese circuit Estoril. Daarna staan de volgende races op het programma.

  • 27 tot 28 mei: Spa-Francorchamps, België
  • 10 tot 11 juni: Paul Ricard, Frankrijk
  • 1 tot 2 juli: Budapest, Hongarije
  • 2 tot 3 september: Silverstone, Groot-Brittannië

Raceweekend

Een raceweekend bestaat uit twee vrije trainingen op vrijdag, de eerste kwalificatie en eerste race op zaterdag, gevolgd door een tweede kwalificatie en tweede race op zondag.

Kennis toepassen in praktijk

“We kijken ernaar uit om het Lexus-project naar een hoger plan te tillen en puur te focussen op de vooruitgang van de RC F GT3”, zegt Lorenz Frey, behalve coureur ook teambaas van Emil Frey Lexus Racing. “We hebben veel geleerd in 2016 en kunnen al die kennis nu toepassen in de praktijk om deze racemachine nog beter te maken. Elke race fungeert als ultieme test.”

Drie ervaren coureurs

In de RC F GT3 van Emil Frey Lexus Racing gaan drie coureurs rijden, onder wie teambaas Lorenz Frey (zie foto onder) én Philipp Frommenwiler. Hij is een ervaren coureur op het gebied van langeafstandsraces zoals de 24 Uren van de Nürburgring en de 12 Uren van Sebring. De derde coureur is de Spanjaard Costa Balboa.

De coureurs van Emil Frey Lexus RC F GT3

Lorenz Frey
Geboortedatum: 20 augustus 1990
Geboorteplaats: Zürich (Zwitserland)
Favoriete circuit: Nordschleife
Ervaring: ADAC Procar, Blancpain Endurance, DMV, VLN, Suzuki Cup

Philipp Frommenwiler
Geboortedatum: 27 augustus 1989
Woonplaats: Kreuzlingen (Zwitserland)
Favoriete circuit: Spa-Francorchamps
Ervaring: Porsche Mobil 1 Supercup, 24 Uren van Nürburgring (2015 10de place), 24 Uren van Spa, 12 Uren van Sebring, VLN

Albert Costa Balboa
Geboortedatum: 2 mei 1990
Geboorteplaats: Barcelona (Spanje)
Favoriete circuit: Spa-Francorchamps
Ervaring: World Champion Karting, Champion Eurocup & WEC Renault 2.0, 4de plaats World Series by Renault, Champion World Series by Renault Mégane Trophy

Een reactie over “Lexus RC F GT3: ready, set, go!”

  1. Ik ben erbij in Belgie, kan niet wachten om de bolides weer te bewonderen! Pieter


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.