Het blog van Lexus


Lexus RC F GT3 pakt wederom goud in GT Open kampioenschap

lexus rc f gt3

De Lexus RC F GT3 heeft in het GT Open kampioenschap weer een koppositie te pakken! Dit keer won de raceversie van de Lexus RC F een race op het Britse circuit Silverstone.

De Lexus RC F GT3 van raceteam Emil Frey Lexus Racing finishte al eerder als 1ste, namelijk in Portugal en in België. De race op Silverstone was de 5de ronde uit het internationale GT Open kampioenschap. En ook deze keer liet de vervaarlijk uitziende Lexus RC F GT3 alle andere deelnemers – waaronder gerespecteerde merken als Lamborghini, Aston Martin en Ferrari! – achter zich en won hij de eerste race uit het raceweekend.

lexus rc f gt3

Knappe prestatie

Door de winst van de Lexus RC F GT3 staan coureurs Albert Costa en Phillip Frommenwiler nog maar 6 punten achter de nummer 1 in het algemeen klassement. Een knappe prestatie, want het deelnemersveld telt al snel enkele tientallen coureurs. En die zijn natuurlijk net zo gedreven om te winnen als de Lexus coureurs. De Lexus RC F GT3 van Emil Frey Lexus Racing werd in de 2de race op Silverstone overigens keurig 3de.

lexus rc f gt3

Max Verstappen

Het GT Open kampioenschap maakt zich op voor de volgende ronde. Die vindt plaats op het Italiaanse circuit Autodromo Nazionale Monza, het Formule 1 circuit waar ook Max Verstappen racet. Van 30 september tot en met 1 oktober 2017 strijkt hier het racecircus neer, inclusief de Lexus RC F GT3 van Emil Frey Lexus Racing. Overigens doet er nog een RC F GT3 mee aan het kampioenschap, namelijk die van Farnbacher Racing. Beide auto’s staan steevast in de top 5 van het algemeen klassement.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.