Het blog van Lexus


Lexus RC F GT3 kwam, zag en overwon

lexus_rc_f_gt3

‘Ik kwam, ik zag, ik overwon’. Of zoals Julius Caesar in het jaar 47 v.C. zei: ‘Veni, vidi, vici’. Wist de Romeinse generaal veel dat zijn beroemde woorden 2064 jaar later van toepassing zouden zijn op de Lexus RC F GT3.

Want ook de nieuwe Lexus RC F GT3 kwam, zag en overwon. En wel in zijn allereerste race op Europees grondgebied! Die vond onlangs plaats op het Portugese circuit nabij de badplaats Estoril. Hier deed de raceversie van de Lexus RC F mee aan het internationale GT Open kampioenschap. De auto reed onder de vlag van het Zwitserse raceteam Emil Frey Lexus Racing en van het Duitse team Farnbacher Racing.

lexus_rc_f_gt3

Droomdebuut

De Lexus RC F GT3 moest zich in twee races bewijzen, een op zaterdag en een op zondag. De RC F GT3 van Emil Frey Lexus Racing maakte een droomdebuut door al in de kwalificatierace de op een na snelste rondetijd neer te zetten. Vervolgens begon de RC F GT3 vanuit poleposition aan de race. Tijdens deze 70 minuten durende krachtmeting viel de Lexus eventjes terug naar een derde positie, maar al snel reed hij weer aan kop. Uiteindelijk won de coupé met 3,5 seconden verschil met de nummer twee!

lexus_rc_f_gt3

De Lexus RC F GT3 van het Zwitserse raceteam was per ronde gemiddeld één seconde sneller dan zijn concurrenten. En die concurrenten liegen er niet om. Behalve Lexus doet onder meer Ferrari, Lamborghini en McLaren mee aan het kampioenschap.

lexus_rc_f_gt3

Dubbele winst

Ook de race op zondag won de Lexus RC F GT3! Dit keer was het de auto van Farnbacher Racing. Een dubbele winst dus voor de sportrcoupé van Lexus die hiermee zijn racekwaliteiten volledig waarmaakt. Of zoals Julius Caesar lang geleden zei: ‘Veni, vidi, vici’.

De Lexus RC F GT3 in actie zien? Dat kan! De volgende race uit het GT Open kampioenschap vindt plaats in het weekend van 27 en 28 mei 2017 op het circuit van Spa-Francorchamps. En dat ligt op nog geen drie uur rijden van Utrecht.

Bekijk de Lexus RC F met de krachtigste V8 die Lexus ooit ontwikkelde

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.