Het blog van Lexus


Lexus RC F domineert Japanse Super GT

Lexus_RC_F - Lexus blog

Lexus is in thuisland Japan regelmatig op het circuit te vinden. Bijvoorbeeld tijdens de Super GT, hét toerwagenkampioenschap van het land. En kijk eens naar de Lexus RC F die meedoet!

De Super GT is onderverdeeld in twee klassen: GT500 en GT300. De eerste categorie betreft auto’s met maximaal 500 pk. De auto’s die mee strijden in de GT300 leveren elk maximaal 300 pk. Lexus doet mee in de hoogste klasse. (Vanzelfsprekend zouden we bijna zeggen.) De auto? Een Lexus RC F. Maar niet de Lexus RC F met 5,0-liter V8 benzinemotor die in de loop van dit jaar naar Europa en Nederland komt …

2.0 benzinemotor mét turbo
Nee, vanwege het reglement is de Lexus RC F uit het Japanse toerwagenkampioenschap uitgerust met een tweeliter benzinemotor mét turbo. Laat je niet misleiden door de kleinere motorinhoud; deze Lexus RC F levert nagenoeg 500 pk!

Lexus_RC_F - Lexus blog

Elke race verschijnen maar liefst zes exemplaren van de Lexus RC F aan de start van de Super GT. En vooralsnog doen de auto’s het stuk voor stuk niet bepaald onverdienstelijk. Met inmiddels drie races achter de rug, is Lexus te vinden op de tweede, derde, zesde, zevende, tiende én elfde plek!

Lexus richt vizier op GT3
De race-aspiraties van Lexus blijven niet voorbehouden aan Japan. Afgelopen maart op de Autosalon van Genève trok Lexus het doek van de spectaculaire Lexus RC F GT3 (zie foto onder). Een beest van een raceauto met meer dan 550 pk! En met deze speciaal geprepareerde raceauto wil Lexus deelnemen aan het FIA GT3 European Championship.

Lexus_RC_F_GT3 - Lexus blog

Op de site van Lexus kun je alvast kennismaken met de straatversie van de nieuwe Lexus RC F. En ook het vermogen van deze RC F liegt er niet om. De auto krijgt meer dan 450 pk en is hiermee uitgerust met de krachtigste V8 die Lexus ooit ontwikkelde.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.