Het blog van Lexus


Lexus racet er weer op los!

Lexus gaat weer racen!

Als je sportauto’s als de Lexus RC F introduceert, schept dat bepaalde verwachtingen. Bijvoorbeeld of dit betekent dat Lexus net als vorig jaar op wereldwijde circuits gaat racen. We kunnen je geruststellen: ja, dat gaan we inderdaad doen!

High performance sportcoupé 
Lexus heeft onlangs zijn raceplannen voor dit jaar bekendgemaakt. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de Lexus RC F. Deze high performance sportcoupé met Lexus’ sterkste V8 ooit (477 pk/351 kW) doet mee in de hoogste klasse van het Japanse Super GT kampioenschap, de GT500.

De hieronder afgebeelde en nóg spectaculairder Lexus RC F GT3 (met ruim 540 pk, megaspoiler achterop, enorme luchtinlaten, uitgeklopte wielkasten en racespiegeltjes) mengt zich namens het LM Corsa team in de GT300 klasse van de Super GT.

Lexus RC F GT3 - Lexus Blog

Breder, lager en lichter
Lexus bouwt dit jaar drie exemplaren van de Lexus RC F GT3. De auto is breder, lager en lichter (1.250 kilogram) dan de RC F en is het ultieme visitekaartje van Lexus Racing.

Ook in Europa kun je er getuige van zijn dat Lexus zijn raceaspiraties bloedserieus neemt. Het Lexus raceteam GAZOO Racing doet met de RC F mee aan de 43ste editie van de 24 Uur op de Nürburgring.

Lexus_LFA_Code_X - Lexus Blog

Nóg exclusiever
De 24 Uur van de Nürburgring vindt in 2015 plaats op zaterdag 16 en zondag 17 mei, maar het feest begint al op de donderdag ervoor. Vanaf 29 euro kun jij erbij zijn. Dan kun je ook Lexus’ supersportwagen LFA in actie zien, want deze Lexus met V10 komt eveneens uit voor GAZOO. Overigens is het niet de eerste de beste LFA (zover je daarvan kunt spreken), maar de LFA Code X. Die is nóg exclusiever. Kijk maar.

De Lexus RC F GT3 nu al in actie zien? Bekijk dan de onderstaande video maar eens. Wedden dat je hierna naar de 24 Uur van de Nürburgring wil? 😉

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.