Het blog van Lexus


Lexus modellen nóg veiliger

Lexus_veiligheid - Lexus blog

Veiligheid voor alles. En voor iedereen. Dat zijn de gedachten achter een nieuw ontwikkeld veiligheidspakket dat Lexus geleidelijk beschikbaar gaat stellen voor alle modellen. Waar bestaat het allemaal uit?

Het nieuwe veiligheidspakket is een aanvulling op de toch al uitgebreide veiligheidsuitrusting die alle Lexus modellen bieden. Het is bedoeld om geavanceerde veiligheidstechnologieën voor een breder publiek toegankelijk te maken. Het pakket bestaat uit diverse actieve veiligheidssystemen die bij verschillende snelheden aanrijdingen moeten helpen voorkomen dan wel de gevolgen ervan moeten beperken.

Pre-Crash Safety System met voetgangersdetectie (PCS)
PCS maakt gebruik van een millimeter-golfradar en een camera. Het systeem detecteert auto’s en voetgangers die zich voor de auto bevinden. Als een aanrijding dreigt, geeft het systeem een akoestische en optische waarschuwing. En als dat nodig blijkt, remt het systeem bij – bijvoorbeeld als de bestuurder niet op tijd remt.

In dat laatste geval verlaagt PCS de snelheid met ongeveer 40 km/u (voetgangers: 30 km/u). Op die manier helpt het systeem een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. PCS is actief bij snelheden tussen 10 km/u en de topsnelheid van de auto (voetgangers: 10-80 km/u).

Lexus_veiligheid - Lexus blog

Pre-Crash Safety System / Adaptive Cruise Control

 

Lane Departure Alert (LDA)
De camera van LDA neemt de rijbaanmarkering waar. Zodra het systeem merkt dat de auto zich buiten de belijning dreigt te begeven, attendeert het de bestuurder hierop met een akoestische en optische waarschuwing én door het stuurwiel licht te laten trillen. Lexus rust enkele modellen bovendien uit met het systeem Lane Keep Assist (LKA) dat zachtjes bijstuurt om ervoor te zorgen dat de auto weer zijn oorspronkelijke koers volgt.

Lexus_veiligheid - Lexus blog

Met Lane Departure Alert blijf je keurig tussen de lijntjes

Automatic High Beam (AHB)
AHB zorgt tijdens nachtelijke autoritten voor optimaal zicht. De camera neemt zowel de verlichting van het tegemoetkomende verkeer als die van vóór de auto rijdende voertuigen waar. Vervolgens schakelt het systeem tussen dim- en grootlicht zodat andere verkeersdeelnemers niet door het grootlicht verblind worden.

Lexus_veiligheid - Lexus blog

Dankzij Automatic High Beam worden tegenliggers niet verblind

Adaptive Cruise Control (ACC)
ACC maakt op snelwegen gebruik van een millimeter-golfradar en detecteert voor de eigen auto rijdende voertuigen en herkent de snelheid waarmee die zich voortbewegen. Het past vervolgens de eigen snelheid aan om ervoor te zorgen dat er altijd een veilige afstand is tussen de Lexus en zijn voorligger.

Road Sign Assist (RSA)
RSA herkent aan de hand van een camera verkeersborden en weet welke maximumsnelheid geldt op de weg waar de Lexus rijdt. Vervolgens worden deze gegevens getoond op de display in de auto.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.