Het blog van Lexus


Meest betrouwbare automerk? Dat is Lexus! (video)

lexus_meest_betrouwbare_automerk

29 merken deden mee aan het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van Consumer Reports. Maar slechts 1 kan de winnaar zijn. En dat is Lexus, het meest betrouwbare automerk. 

Ieder jaar vraagt het Amerikaanse ‘Consumer Reports’ zijn abonnees hoe betrouwbaar hun auto’s zijn. De onafhankelijke non-profit organisatie is vergelijkbaar met de Consumentenbond en telt volgens Wikipedia zo’n 7 miljoen abonnees. Die zijn lid van het magazine – dat al sinds 1936 uitgegeven wordt – of van de site.

Uitzonderlijk betrouwbaar

Alle onderzochte automerken komen terecht in de ‘Annual Car Reliability Survey’. Het betrouwbaarste automerk staat uiteraard op nummer 1. En net als vorig jaar is dat Lexus! Onze betrouwbaarheidsscore bedraagt 86. En om aan te geven hoe uitzonderlijk betrouwbaar dat is: als je tussen 41 en 60 punten scoort, ben je als merk volgens de consumentenorganisatie al betrouwbaar.

lexus_meest_betrouwbare_automerk

Lexus CT 200h een van de betrouwbaarste

9 Lexus modellen deden aan het grootschalige onderzoek mee, waaronder de Lexus CT 200h die tot de 10 betrouwbaarste auto’s uit het hele onderzoek behoort. Wat opvalt, is dat alle Lexus modellen consequent betrouwbaar zijn waar andere automerken nog wel eens een model introduceren die minder betrouwbaar blijkt dan de andere.

Er deden in totaal meer dan 300 automodellen mee aan het onderzoek. De auto’s zijn uit de periode 2000-2016 met enkele exemplaren van het nieuwe modeljaar 2017.

Bekijk de video waarin ook Lexus aan bod komt:

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.