Het blog van Lexus


Lexus LS F SPORT is Craftsmanship op zijn sportiefst

lexus_ls_f_sport

Zie hier de nieuwe Lexus LS F SPORT. Dit is Lexus’ befaamde Craftsmanship op zijn sportiefst. De nieuwe toplimousine maakt zijn werelddebuut op de New York International Auto Show. De Big Apple heeft nog nooit zo geschitterd!

Eyecatcher

De Lexus LS F SPORT is de sportiefste uitvoering van onze nieuwe luxury limousine LS 500(h). De auto voor CEO’s die prijs stellen op luxe en comfort, maar ook sportief ingesteld zijn. Die liever een balletje slaan dan in de businesslounge zitten. Absolute eyecatcher is de F SPORT grille. Om maar aan te geven hoe speciaal die typische Lexus ‘spindle grille’ is; er zit maar liefst vijf maanden ontwikkelingstijd in. Het is dan ook een pareltje. En in combinatie met de grotere luchtinlaten levert de grille een nog betere motorkoeling op.

Bekijk alle Lexus F SPORT LINE modellen

lexus_ls_f_sport

Coupé-design

De nieuwe Lexus LS F SPORT staat op exclusieve 20-inch lichtmetalen wielen. Achterop zie je een spoiler. Een subtiel exemplaar; we schreeuwen liever niet van de daken hoe bijzonder de F SPORT versie van onze LS is. Ook de zijskirts zijn niet protserig. Ze zijn ingetogen en geven het gestrekte coupé-design van de LS net dat vleugje extra sportiviteit. Bescheiden F SPORT badjes op de zijschermen vertellen omstanders dat ze getuige zijn van een uiterst exclusieve topsedan.

Lees ook: wat heeft de nieuwe Lexus LS gemeen met origami?

lexus_ls_f_sport

Supersportauto Lexus LFA

In het weldadige interieur vind je unieke F SPORT details. Voorbeelden zijn de speciale stoelen met een verder verbeterde ondersteuning. Ze houden je (of je chauffeur) stevig op de je plek mocht je dat ene bochtje net wat sneller nemen dan normaal. Een F SPORT stuurwiel, een F SPORT schakelpook en aluminium pedalen maken het plaatje compleet. En kijk eens naar dat instrumentarium. Autoliefhebbers herkennen hier meteen onze supersportauto Lexus LFA in. Wie durft, kiest daarbij voor roodkleurige interieurbekleding.

lexus_ls_f_sport

Vierwielbesturing en luchtvering

De chassiscontroletechnologie Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) is verder verfijnd. Het geavanceerde systeem zorgt voor nog meer controle en wendbaarheid. Ook standaard is Lexus Dynamic Handling ofwel vierwielbesturing en luchtvering met actieve stabilisatoren. Het resultaat is een ongekend rijcomfort maar met een toefje sportiviteit. Genieten geblazen.

lexus_ls_f_sport

Veiligheidsprimeur

De nieuwe Lexus LS F SPORT is leverbaar als LS 500 met 310 kW/421 pk en als LS 500h met hybride aandrijflijn (gecombineerd vermogen: 264 kW/359 pk). Behalve sportief is de sedan ook veilig. Met alle actieve veiligheidssystemen van Lexus Safety System+. Een veiligheidsprimeur is Pedestrian Detection met Active Steering. Als een aanrijding met een voetganger dreigt en automatisch remmen niet afdoende blijkt om het gevaar te elimineren, stuurt de Lexus automatisch om de voetganger heen zonder de rijbaan te verlaten.

Wanneer de Lexus LS F SPORT naar Nederland komt, is nog niet bekend. Ook de prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt. Vooralsnog genieten van de foto’s dus.

Plaats op:

    Gerelateerde berichten

    • Geen gerelateerde berichten

    Reacties zijn gesloten.

    Reacties zijn gesloten

    U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.