Het blog van Lexus


Lexus LS: geschiedenis herhaalt zich

lexus_ls_400

Binnenkort opent de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit zijn deuren voor het publiek. Dat zal versteld staan van Lexus’ nieuwe vlaggenschip dat hier onthuld wordt. 26 jaar eerder gebeurde op diezelfde show iets soortgelijks.

Het is januari 1989. De North American International Auto Show – voorheen Detroit Motor Show – trekt duizenden bezoekers naar de stad die het hart van de Amerikaanse auto-industrie is. Van alle primeurs is er één die alle aandacht naar zich toe weet te trekken, de Lexus LS 400. Niet alleen is de luxe sedan nieuw, tot dan had ook nog niemand van Lexus gehoord. LS staat voor ‘Luxury Sedan’.

Hoe is de naam Lexus eigenlijk ontstaan?

lexus_ls

De LS 400 is de eerste Lexus ooit die in Amerika voet aan wal zet.

Fraaiste hout en leder

En inderdaad: de Lexus LS 400 straalt met zijn smeuïge V8, weldadige interieur en ongekend hoogwaardige afwerking pure luxe uit. Het is dé blikvanger van de show. Het is een van de eerste auto’s met een stuurwiel dat volledig elektrisch te verstellen is. Wow. En kijk eens naar dat instrumentarium. Het lijkt wel een hologram. En wat is het helder. Overal waar inzittenden kijken, zien ze het fraaiste hout en leder. De LS 400 is met recht een vlaggenschip.

lexus_ls_400

Een weldadig interieur is een van dingen waarmee de LS 400 indruk maakt.

Zijdezacht

Lexus heeft er alles aan gedaan om de LS 400 zo stil mogelijk te maken. Meer dan 300 (!) technologische innovaties maakt de sedan fluisterstil, belooft het nieuwe merk. Zoals de dubbel gelaagde carrosseriedelen. En de V8 loopt zo zijdezacht dat je een stapel champagneglazen op de gestrekte motorkap kan zetten zónder dat een druppel champagne verlopen gaat. En om bezoekers hiervan te overtuigen, is er een video:

De eerste indruk die de Lexus LS 400 achterlaat, is zo goed, dat de sedan al in 1990 in Amerika beter verkoopt dan de rivalen van BMW en Mercedes. Beide merken verlagen snel hun prijzen om te kunnen concurreren met Lexus’ topsedan.

Ongekende luxe

Inmiddels zijn we aanbeland in 2017. Lexus staat op het punt om zijn nieuwe topmodel te onthullen. Wederom in Detroit. Een auto die naar verwachting de geschiedenis doet herhalen en net zo veel indruk zal maken als zijn voorganger waarmee het allemaal begon. De reeds onthulde details liegen er niet om. Het silhouet van een ranke coupé. Het nieuwe platform van de Lexus LC 500h. Ongekende luxe. Achterwielaandrijving. Innovatieve technologie.

lexus_ls

Het aftellen is begonnen. Binnenkort onthullen we de allernieuwste LS. Een model dat een zeer bijzondere betekenis voor ons heeft. Simpelweg omdat het allemaal met de LS begon.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.