Het blog van Lexus


Wat heeft de nieuwe LS 500h met origami?

Wil je het toppunt van luxe en vakmanschap zien? Bezoek dan zeker even de Lexus-stand op de Autosalon van Genève. Daar kom je oog in oog met onze nieuwe Lexus LS 500h. Een voorbeeld van craftsmanship 3.0.

Takumi

Je hebt het begrip Takumi vast al vaker gehoord. Takumi zijn ambachtslieden die op hun vakgebied excelleren. Voor de nieuwe generatie LS heeft Lexus alleen de beste mensen gekozen, want uit Takumi komt craftsmanship voort en dat zie je terug in de nieuwe LS. Het interieur is iets wat je nog niet eerder hebt gezien.

Japanse lantarens

Kijk alleen al naar de Shimamoku-houtpatronen die met handwerk en lasertechnologie zijn bewerkt óf de sfeerverlichting die geïnspireerd is op het licht van traditionele Japanse lantarens. En dat is nog maar het begin. Overal vind je zachte oppervlakken en de armsteunen zweven als het ware naast het portier.

Origami

Een genot om naar te kijken is de portierbekleding. Onze interieurdesigners vonden inspiratie in origami: de uit Japan afkomstige kunst van het vouwen van papier. Kijk eens goed: in het driedimensionale patroon van subtiele vouwen is het Lexus logo te herkennen. Leuk he? Ook bijzonder is dat het patroon er bij daglicht totaal anders uitziet dan in het donker. Voor de decoratiepanelen is authentiek Japans Kiriko-glas gebruikt. We vertelden het al eerder: maar dit is écht craftsmanship 3.0.

Massage!

Is er dan nog meer? Nou, op het gebied van comfort zeer zeker. Neem de voorstoelen. Die zijn op 28 manieren verstelbaar en voorzien van verwarmings- en ventilatie-elementen, evenals massagefuncties. En neem je achterin plaats, dan is het óók genieten geblazen. Naar wens is de Lexus LS achterin te voorzien van Ottoman-stoelen. Wat houdt dat in? Nou, denk aan een Japanse Shiatsu-massage, een voetensteun en een leuning die met maximaal 48 graden naar achteren verstelbaar is. Maximaal comfort dus!

Minimale afleiding

Alle systemen zijn te bedienen vanuit de bestuurderstoel. Dat is niet alleen comfortabel, maar ook veilig want er is minimale afleiding van de bestuurder. De bediening van het infotainmentsysteem kan ook via het touchpad op de middenconsole. Die herkent voortaan handgeschreven karakters. Wel zo makkelijk.

24-inch

Ooit een kleuren head-updisplay van 24-inch gezien in een auto? In de nieuwe Lexus LS is het mogelijk! Dit scherm projecteert belangrijke informatie in het gezichtsveld van de bestuurder en is een aanvulling op het 12,3-inch navigatiedisplay. Om het écht af te maken installeren we een Mark Levinson geluidsinstallatie met 3D Surround Sound en 24 speakers. Dat systeem maakt van de nieuwe LS een rijdende concertzaal. We noemen het maar Symfonica in  Craftsmanship.

Lexus LS 500h - Genève 2017

Multi Stage Hybrid

In januari 2017 onthulde Lexus in Detroit de nieuwe LS 500 met nieuwe twin-turbo 3,5-liter V6. In Genève debuteert de LS 500h met state-of-the-art hybride technologie, genaamd Multi Stage Hybrid. Deze aandrijflijn bestaat uit een 3,5-liter V6 Dual VVT-i benzinemotor én twee krachtige elektromotoren. Samen goed voor 264 kW/359 pk. Kracht, luxe – en dankzij standaard  Lexus Safety System+ – óók veiligheid: het komt dus allemaal samen in de nieuwe Lexus LS 500h. En dat alles is ook nog eens verpakt in een premium sedan met het silhouet van een stijlvolle coupé. We worden er een beetje stil van.

Een reactie over “Wat heeft de nieuwe LS 500h met origami?”

  1. Banden schreef:

    Wat een fantastische auto!


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.