Het blog van Lexus


Lexus LS 400 rijdt 7x klokje rond

lexus_ls_400 - lexus_blog

Hoe betrouwbaar is een Lexus LS 400 van 20 jaar oud met bijna 8 ton op de teller? AutoWeek nam de proef op de som.   

De Lexus in de volgende video is een Lexus LS 400. Het is het eerste Lexus model dat naar Europa kwam. Het exemplaar dat AutoWeek liet onderzoeken door onafhankelijke keurmeester Joep Schuurman van Carrec Technocenter te Soesterberg, stamt uit 1996. De Lexus heeft er reeds 746.749 kilometer opzitten!

lexus_ls_400 - lexus_blog

De hamvraag is nu: is de Lexus LS 400 nog net zo goed als toen hij voor het eerst de showroom uitreed? Al snel in de video komt het verlossende antwoord. In de video is overigens een belangrijke rol weggelegd voor een euromunt. Kijk maar:

Niets op Lexus LS 400 aan te merken

“Niets op aan te merken”, zegt de keurmeester aan het begin van de video. Oké, er is wat slijtage, maar dat is niet vreemd gezien de uitzonderlijk hoge kilometerstand. En oh ja, er staat wat water in het knipperlicht. Wat wil je ook na 20 jaar in het Hollandse klimaat te hebben rondgereden 😉

Het dik tectyleren van de remleidingen van de Lexus LS 400 heeft ervoor gezorgd dat ze 20 jaar later nog altijd zo goed als nieuw zijn. Het is een treffend voorbeeld van de ongebruikelijke aandacht waarmee we onze modellen ontwikkelen en fabriceren. En daar pluk jij de vruchten van.

lexus_ls_400 - lexus_blog

Besparen op onderhoudskosten

Na het zien van de video mogen we best concluderen dat ook een Lexus met een wat hogere kilometerstand oerbetrouwbaar is. En daardoor bespaar je op onderhoudskosten. Bij de Lexus dealer vind je een keur aan Lexus occasions die hun tweede eigenaar maar al te graag in de watten willen leggen. Zoek de door jou gewenste Lexus occasion en laat je overtuigen. En wie weet zien we jouw Lexus over 20 jaar terug in een video van AutoWeek.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.