Het blog van Lexus


Lexus LF-FC is groot nieuws, letterlijk en figuurlijk

De concept car Lexus LF-FC rijdt op waterstof

Groot nieuws van Lexus vanaf de Tokyo Motor Show 2015! Letterlijk groot nieuws, want onze nieuwe concept car Lexus LF-FC die we hier presenteren, is 5,30 meter lang. Maar ook figuurlijk groot nieuws, want kijk eens naar die aandrijflijn! 

Waterstofauto
De concept car Lexus LF-FC is bijna 10 centimeter langer dan ons huidige topmodel, de Lexus LS 600h L. Toen deze in 2006 op de Autosalon van Parijs zijn Europese debuut maakte, was het de eerste hybride auto met een V8 benzinemotor. De nu onthulde Lexus LF-FC legt de lat nóg hoger. De 4-deurs Gran Turismo is namelijk een waterstofauto!

De concept car Lexus LF-FC rijdt op waterstof

Krachtige brandstofcel 
De Lexus LF-FC is uitgerust met een krachtige brandstofcel. Die geeft energie aan de achterwielen, maar drijft ook de elektromotoren in de voorwielen aan. Hiermee is de concept car feitelijk uitgerust met All Wheel Drive (AWD). De Lexus LF-LC verdeelt zijn koppel zo optimaal en nauwkeurig mogelijk over de voor- en achterwielen.

De concept car Lexus LF-FC rijdt op waterstof

Hightechmateriaal
De Lexus LF-FC is ontworpen naar onze nieuwe designfilosofie ‘L-finesse’. En profil lijkt de auto door de lage daklijn op een elegante coupé. De grote 21-inch lichtmetalen wielen onderstrepen zijn sportieve look. Ze zijn afgewerkt met kunststof opgebouwd uit polymeren en versterkt met koolstofvezel; hightechmateriaal dat we ook voor de Lexus LFA gebruikt hebben.

De concept car Lexus LF-FC rijdt op waterstof

Holografisch beeld
Het interieur van de LF-FC is uiterst riant. Met een voorbeeldige hoofd- en knieruimte. Hoe geavanceerd de sedan uit het topsegment is, bewijst een interface die het mogelijk maakt om de ventilatie en audio met handgebaren te bedienen. Je hoeft dus geen toets of scherm aan te raken. Een klein holografisch beeld bij de middenconsole geeft aan waar precies het systeem handgebaren kan interpreteren.

De concept car Lexus LF-LC rijdt op waterstof

Indrukwekkend hoofdstuk
Met de Lexus LF-FC voegen we een zeer indrukwekkend hoofdstuk toe aan de 26-jarige historie van Lexus topsedans. Die begint in 1989 met de Lexus LS 400, de eerste Lexus ooit. Zijn V8 benzinemotor liep zo zijdezacht dat er met hoge snelheid 15 gevulde champagneglazen op de motorkap bleven staan zónder dat ook maar 1 druppel verloren ging. De video hiervan is een van de 25 dingen die je absoluut over de Lexus LS moet weten.

De concept car Lexus LF-FC rijdt op waterstof

26 jaar na de video van de Lexus LS 400 laat de aandrijflijn van een Lexus wederom een onuitwisbare indruk achter. Met zijn brandstofcel technologie kent de Lexus LF-FC géén schadelijke uitstoot zoals fijnstof en stikstofoxiden (NOx). De auto stoot slechts waterdamp uit.

Meer én grotere beelden van de Lexus LF-FC zien? Klik dan snel door naar onze mediasite!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.