Het blog van Lexus


Deze Lexus LC 500h vindt inspiratie in de Morpho-vlinder (video)

lexus lc 500h structural blue

Met de hier afgebeelde blauwe Lexus LC 500h is iets speciaals mee aan de hand. Zijn prachtige diepblauwe kleur kent een ontstaansgeschiedenis die voor een auto ongekend is.

Subtropische vlindersoort

De blauwe lak van de Lexus LC 500h Structural Blue Edition die je hier ziet, vindt zijn inspiratie in de natuur. Namelijk in de subtropische vlindersoort ‘Morpho menelaus’. Het blauw van de vleugels is niet het gevolg van pigment, maar van de microscopisch gestructureerde oppervlakte van de vleugels. De kleur verandert met de waarnemingshoek en de intensiteit neemt toe bij sterk licht.

De lak die Lexus exclusief op de LC 500h toepast, is voorzien van een vergelijkbare structuur. De schitterend blauwe kleur die ontstaat, versterkt het dynamische, onderscheidende design van onze premium coupé.

Blauwer dan blauw

De geavanceerde nanotechnologie zorgt ervoor dat de lak met de mate van lichtinval lijkt te veranderen. De lak bevat circa 300 miljard microscopisch kleine pigmentdeeltjes! Conventionele blauwe lakken reflecteren minder dan 50 procent van de lichtinval als een blauwe kleur. In het geval van het ‘Structural Blue’ is dit bijna 100 procent. Het kleureffect is blauwer dan blauw en super-intens.

lexus lc 500h structural blue

Van 40 naar 7 laklagen

Heel even dachten we dat de uitdaging om de LC 500h uit te voeren in de ‘kleur’ van de Morpho-vlinder zelfs voor ons te groot was. Aanvankelijk waren maar liefst 40 afzonderlijke laklagen nodig. Maar we volhardden en wisten dit aantal uiteindelijk terug te brengen tot 7. De lak wordt in een laag van slechts 0,015 millimeter aangebracht tussen de grondlaag en de buitenste laklaag.

Het lakproces is zo delicaat dat per dag slechts twee LC’s in Structural Blue geproduceerd kunnen worden.

De nieuwe Lexus LC 500h Structural Blue Edition is beperkt leverbaar voor prijzen die beginnen bij 133.495 euro.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.