Het blog van Lexus


Lexus klaar voor de achtervolging in blockbuster Valerian

lexus_skyjet

Hij is klaar. We hebben het over ons ruimtevoertuig, de Lexus SKYJET. Het kleine gestroomlijnde en superwendbare ruimtevoertuig speelt een belangrijke rol in een nieuwe sciencefictionfilm Valerian van de Franse regisseur Luc Besson.

Het definitieve design van de Lexus SKYJET werd pas onthuld door Dane DeHaan. De Amerikaanse acteur is een van de hoofdrolspelers van de duurste Europese film ooit, ‘Valerian – and The City of a Thousand Planets’. De film speelt zich over 700 jaar af, in een fantasierijke wereld waarin DeHaan de SKYJET gebruikt als supersnel achtervolgingsvoertuig.

valerian_lexus

Rihanna

De SKYJET die je hier op de foto’s ziet, kun je vanaf juli 2017 in de bioscopen zien. Vanaf dat moment draait de film in de bioscoop. Wie je verder kunt zien, zijn popster Rihanna, topmodel Cara Delevingne en acteurs Clive Owen en Ethan Hawke. Allemaal spelen ze een rol. Niet de minste namen!

lexus_skyjet

Lexus signatuur

Zoals je kunt zien, is de SKYJET een echte Lexus. Met de bekende ‘spindle’-grille. De koplampen zijn geïnspireerd op die van onze nieuwe high-performance coupé LC 500(h). Oké, vleugels kwam je niet eerder tegen op een Lexus, maar de SKYJET draagt onmiskenbaar de Lexus signatuur.

lexus_skyjet

Artificial Intelligence

De designers van ‘Valerian’ hebben de SKYJET getekend, samen met Lexus designers. Voor het interieur vonden de designers inspiratie in Lexus’ nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI, kunstmatige intelligentie) en geavanceerde HMI-technologie (Human Manchine Interface). En ook de innovatieve brandstofceltechnologie van Lexus inspireerde het designteam, dat de SKYJET ziet als een mogelijk toekomstig efficiënt vervoermiddel.

Creating Amazing

Nu een ruimtevoertuig, al eerder een premium speedboot en een zwevend skateboard. Waarom ontwikkelt Lexus dit allemaal? Omdat we de passie hebben om buiten gebaande paden te treden. De Lexus lifestyle gaat verder dan alleen onze auto’s. We willen het onmogelijke mogelijk maken. Of zoals we bij Lexus zeggen: Creating Amazing.

Een ander goed voorbeeld zijn wielen van ijs onder een Lexus NX. Het geeft een enorme boost aan de creatieve energie van onze designers en engineers. En dat leidt weer tot waanzinnig mooie en uiterst innovatieve auto’s, zoals de onlangs onthulde nieuwe LS.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.