Het blog van Lexus


Lexus hoofdsponsor Creative Heroes Award

creative_heroes_award

Lexus staat voor onderscheidend design en een gepassioneerd oog voor detail. Dat is een perfecte match met de Creative Heroes Award, waarvan Lexus hoofdsponsor is. Deze nieuwe award beloont de kracht van creativiteit en stelt de menselijke factor centraal.

Guus van Maarschalkerweerd en Jeroen van Oostveen zijn de initiatiefnemers van de Creative Heroes Award. Het Lexus blog sprak Guus over de award en de samenwerking met Lexus.

Vertel eerst iets over jezelf! “

“Als Design Connector koppel ik creatieve koppen aan fabrikanten en dienstverleners. Ik ben een bruggenbouwer tussen de creatieve en zakelijke sector. Denk aan een product of concept onderbrengen bij een fabrikant tot en met het ondertekenen van een licentieovereenkomst voor de ontwerper. Ik woon in Utrecht, maar mijn werkgebied is voornamelijk Amsterdam. Ik heb een vriendin, Tanja, woonde lang in Zuid-Afrika en ben een echt buitenmens.”

creative_heroes_award

Waarom de Creative Heroes Award?

“Veel prijzen binnen de creatieve sector zijn gericht op esthetiek: hoe ziet een gebouw of product eruit. Deze award richt zich meer op het ontwerpproces en de creatieve geesten achter het ontwerp. We kijken bovendien naar de maatschappelijke impact van een idee of ontwerp. Wat is het bestaansrecht van een product? We krijgen vanuit de creatieve wereld en de industrie veel positieve reacties op ons initiatief en krijgen volop medewerking, waaronder van Lexus, een samenwerking waar ik erg trots op ben.”

lexus_design_award_2017

Waarom juist Lexus?

“Lexus is een eigenzinnig merk en beweegt zich regelmatig buiten de automotive sector. Bijvoorbeeld jaarlijks op ’s werelds grootste designbeurs Salone del Mobile in Milaan. De presentaties van Lexus zijn fantastisch en prikkelen alle zintuigen (zie foto boven en video onder, red.) Iedere bezoeker wil bij de presentatie van Lexus zijn. Bovendien is het merk initiatiefnemer van de Lexus Design Award, een onderscheiding voor beginnende designers. Dus je ziet, veel raakvlakken met design en de creatieve sector. Vandaar dat Jeroen – bekend van Architectenweb, Archello en Materia – en ik Lexus graag als hoofdsponsor wilden.”

Lees ook: dit is de winnaar van de prestigieuze Lexus Design Award 2017

Oké, dan de award. Hoe, wat, wie, waar, wanneer?

“De vakjury beoordeelt in vier categorieën: architectuur, interieur, product en Next Generation. Prijzen zijn er ook voor Beste Start-up – gesponsord door Lexus – en Beste Co-Creation – gesponsord door ABN-AMRO. Juryvoorzitter is Gesina Roters, medeoprichter van design- en strategiebureau Day. Uit alle inzendingen selecteert de jury vijf nominaties per categorie. De uitreiking vindt plaats op 29 juni in het Undercurrent aan ‘t IJ in Amsterdam, onder leiding van journalist Frénk van der Linden. In de hoofdcategorie Next Generation reikt Lexus de prijs uit voor Beste Start-up.”

Lees ook: wat doet Lexus eigenlijk op de Salone del Mobile, de grootste designbeurs van de wereld?

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.