Het blog van Lexus


Lexus Design Award 2017 zoekt beginnende designers!

lexus_design_week

Ben je beginnend designer? Of ken je iemand die als designer flink aan de weg timmert? Wijs hem of haar dan op de Lexus Design Award 2017. De Lexus Design Award is zoiets als The Voice voor startende designers. Met de kans op internationale erkenning!

Het is de vijfde keer op rij dat Lexus de Lexus Design Award organiseert, een competitie voor beginnende designers wereldwijd. Dus ook Nederlandse designers kunnen zich aanmelden en kans maken op de hoofdprijs: het uitwerken van hun design tot een tentoonstellingsstuk dat vervolgens gepresenteerd wordt tijdens de befaamde Milan Design Week 2017!

Thema: ‘Yet’

Zoals elk jaar is er een thema waaraan de designers zich dienen te houden. Dit keer is dat ‘Yet’. In het Nederlands moet je denken aan ‘en toch’. Bijvoorbeeld: Lexus biedt superieur rijcomfort en toch dynamische rijeigenschappen. ‘Yet’ geeft aan dat Lexus niet doet aan compromissen. We laten juist zien wat niemand verwacht. Een combinatie van ogenschijnlijke tegenstrijdigheden die Lexus juist zo uniek maakt.

12 finalisten

Uit alle inzendingen selecteert een jury twaalf finalisten. Die mogen hun design tonen tijdens de Milan Design Week 2017 of Salone Del Mobile 2017, de grootste designbeurs ter wereld. Vier van hen mogen onder toeziend oog van wereldvermaarde designers hun design uitwerken tot een tentoonstellingsstuk. Dat zal te zien zijn op de Lexus stand tijdens de Milan Design Week 2017. En uiteindelijk wint een van de vier finalisten de Lexus Design Award 2017!

lexus_design_week

Vakkundige jury

De vakkundige jury bestaat uit mensen die hun sporen in de designwereld reeds verdiend hebben, onder wie curator Paolo Antonelli van The Museum of Modern Art (MoMa) in New York en Birgit Lohmann (zie foto boven), de mede-oprichter en hoofdredacteur van het online designmagazine Designboom.com.

lexus_design_week

Ruim 1.000 designstudies

De concurrentie is trouwens hoog. Voor de vorige editie van de Lexus Design Award ontvingen we maar liefst 1.171 designstudies uit niet minder dan 72 landen, zoals het voorbeeld hierboven. De Lexus Design Award 2016 ging naar twee Italiaanse ontwerpers en hun kleding- en accessoirecollectie die de zintuigen prikkelen. Emanuela Corti en Ivan Parati stalen na de Milan Design Week de show op grote designbeurzen in Tokio en Moskou.

Inschrijven?

Op de speciale site van de Lexus Design Award 2017 vind je alle informatie over The Voice van de designwereld. Hier vind je ook de link om je in te schrijven. Of je surft direct naar het inschrijfformulier van de Lexus Design Award 2017 op Designboom.com. Inzendingen worden tot 16 oktober geaccepteerd. Vervolgens maakt Lexus begin 2017 de twaalf finalisten bekend. Succes!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.