Het blog van Lexus


Lexus Design Award 2018: ontmoet ons nieuwste jurylid

lexus design award

De Ghanees-Britse architect Sir David Adjaye neemt zitting in de jury van de Lexus Design Award 2018. Hij is een van de invloedrijkste architecten van zijn generatie. Waar moet je hem van kennen?

Het Amerikaanse Time Magazine zette Sir David Adjaye op de lijst van 100 invloedrijkste mensen ter wereld. Vorig jaar ontving hij de Panerai London Design Medal, een belangrijke architectuuronderscheiding. En nog dit jaar werd hij door de Britse koningin Elizabeth II geridderd voor zijn verdiensten voor de architectuur.

Adjaye ontwierp onder meer het National Museum of African American History and Culture in Washington D.C. (zie foto). En nu maakt hij dus deel uit van de jury van de Lexus Design Award 2018.

lexus design award

Grootste designbeurs ter wereld

Duizenden jonge creatieve talenten van over de hele wereld hopen op een plek in de finale van de Lexus Design Award 2018. Daarmee krijgen ze een wereldwijd vermaarde designer als mentor en mogen ze onder begeleiding van deze persoon hun design uitwerken tot een volwaardig prototype. Dit wordt vervolgens tentoongesteld tijdens de Milan Design Week oftewel de Salone del Mobile Milano, de grootste designbeurs ter wereld.

Beste expressie van het thema ‘CO-’

De jury van de Lexus Design Award kiest twaalf finalisten die dit jaar het beste het thema ‘CO-’ weten te verbeelden, het Latijnse voorvoegsel dat voor ‘in harmonie met’ staat. Tijdens de Milan Design Week (17-22 april 2018) maakt de jury bekend welke finalist de felbegeerde Lexus Design Award krijgt. Inschrijven kan nog tot 8 oktober 2017. Lexus maakt in januari 2018 de finalisten bekend.

Meer informatie over de Lexus Design Award 2018

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.