Het blog van Lexus


Lexus Design Award 2018: inschrijving geopend!

lexus-design-award-2018

Aanstormende Nederlandse designers kunnen hun hersenen weer laten kraken. De Lexus Design Award 2018 is officieel van start! Designs kunnen tot en met 8 oktober 2017 ingestuurd worden. Het thema ‘CO-‘ vraagt om enige uitleg.

In harmonie met

Het Latijnse voorvoegsel ‘CO-‘ staat voor ‘in harmonie met’. Wij van Lexus geloven dat een goed design de harmonie tussen natuur en maatschappij kan waarborgen. Zo bekeken, is ‘CO-‘ een manier om ons potentieel en dat van de natuur te onderzoeken door nieuwe mogelijkheden te realiseren door samenwerking, coördinatie en connectie.

Lexus-Design-Award-2018

We hopen dat jonge Nederlandse designers net zo geïnspireerd raken door het thema ‘CO-‘ als wij en met hun designs een betere wereld nastreven. Dat is namelijk precies de reden waarom we ieder jaar de Lexus Design Award organiseren. Om je een idee te geven van de designs die we mogen ontvangen, kun je het beste kijken naar de finalisten van 2017.

Net als in voorgaande jaren, selecteert een jury van gerenommeerde designers en ontwerpers 12 finalisten. Hun designs worden tentoongesteld tijdens de Milan Design Week 2018, de vermaarde designbeurs die ook wel bekendstaat als de Salone Del Mobile. Als Nederlandse designer wil je hier simpelweg deel van uitmaken, zo belangrijk is deze beurs.

Lexus Design Award 2018

De jury selecteert tijdens de Milan Design Week 2018 4 van de 12 designs. De ontwerpers hiervan mogen onder begeleiding van een vermaarde designer hun concept uitwerken tot een bestaand design. Uiteindelijk ontvangt een van deze ontwerpers de Lexus Design Award 2018! En daarmee toegang tot de fascinerende designwereld. Menig winnaar heeft zich dankzij de titel kunnen ontwikkelen tot bekend designer.

lexus_design_award

Hoe meedoen?

De jury wordt in augustus 2017 bekendgemaakt. Voor meer informatie over de Lexus Design Award 2018 en hoe je je als Nederlandse designer moet inschrijven, kun je terecht op LexusDesignAward.com. De concurrentie liegt er niet om; jaarlijks ontvangen we duizenden designs van over de hele wereld, waaronder het winnende design van vorig jaar dat je hierboven op de foto ziet. We wensen de Nederlandse designers die meedoen heel veel succes!

Lees ook: hoe de Lexus Design Award 2017 een Nederlands tintje kreeg

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.