Het blog van Lexus


Lexus Design Award 2017 heeft een winnaar!

lexus_design_award_2017

De vijfde Lexus Design Award is uitgereikt! Dit keer gaat hij naar de Japanse designer Hiroto Yoshizoe voor zijn inzending ‘Pixel’. Een design dat de tegenstellingen licht en schaduw met elkaar verenigt. Creating Amazing, zoals we bij Lexus zeggen.

Licht en schaduw

‘Pixel’ is een design waarmee het bestaan van licht en schaduw met volle bewustzijn kan worden ervaren. Het maakt gebruik van kleppen om een reeks van licht- en schaduweffecten te creëren. Met herhaaldelijke interne reflectie worden ingevoerde beelden vierkante uitingen. En door het omzetten van licht en schaduw in een heldere vorm, kan dit prachtige fenomeen ervaren worden. De tegenstellingen licht en schaduw zijn als het ware met elkaar verweven.

Grootste designbeurs ter wereld

De Lexus Design Award 2017 werd overhandigd tijdens de prestigieuze Milan Design Week (4-9 april 2017). Deze grootste designbeurs ter wereld staat ook wel bekend als de Salone del Mobile. Sinds jaren heeft Lexus een eigen stand op de beurs. De naam van de stand is ‘LEXUS YET’. Dat was tevens het thema van de Lexus Design Award. Iedere inzending moest hieraan voldoen.

lexus_design_award_2017

Designer Hiroto Yoshizoe

1.152 inzendingen uit 63 landen

De jury van de Lexus Design Award boog zich over in totaal 1.152 inzendingen uit maar liefst 63 landen. Hier zat ook een Nederlandse inzending tussen. Vier van de twaalf finalisten mochten hun design uitwerken tot prototypes. Vervolgens is uit deze vier prototypes de winnaar gekozen, het design ‘Pixel’.

lexus_design_award_2017

Lexus Design Award bestaat 5 jaar

De Lexus Design Award werd in 2013 voor de eerste keer uitgereikt. Hij beleeft dit jaar dus zijn vijfjarig jubileum. De internationale award is een stimulans voor beginnende designers die met hun ideeën en werk een betere wereld nastreven. Een jury van vermaarde designers kiest de winnaar uit twaalf finalisten.

Het winnende design is te zien van 4 tot en met 9 april 2017 op de Lexus stand ‘LEXUS YET’ in het design- en kunstmuseum ‘La Triennale di Milano’ in stadspark ‘Parco Sempione’, Milaan. Hier zijn de designs van alle twaalf finalisten te bezichtigen.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.