Het blog van Lexus


Lexus LC 500 is grote winnaar toerwagenkampioenschap Super GT

lexus lc 500 gt open

Je zal maar je racedebuut maken en direct winnen. Niet de race, maar het hele kampioenschap. De Lexus LC 500 doet het gewoon!

De Lexus LC 500 is dit jaar dé winnaar van de Super GT, het Japanse toerwagenkampioenschap. Een ongelooflijk knappe prestatie, want onze high-performance coupé deed als rookie voor de eerste keer mee. En alhoewel de concurrentie sterk was, domineerde de LC 500 in 8 races de GT500-klasse.

lexus lc 500 gt open

De grote winnaar

Er deden 6 exemplaren van de LC 500 mee. Die waren goed voor 14 podiumplaatsen. En 5 keer daarvan eindigde onze premium coupé op de eerste plaats. De Lexus LC 500 die zich uiteindelijk als de grote winnaar van de Super GT mag noemen, is die van het raceteam KeePer TOM’s. Coureurs Ryo Hirakawa (foto onder rechts) en Nick Cassidy (foto onder links) – beiden 23 jaar – wonnen bovendien het rijdersklassement.

lexus lc 500 gt open

Circa 600 pk

Het raceteam had de Super GT sinds 2009 niet meer gewonnen. De Lexus LC 500 kwam dus als geroepen. Net als alle andere deelnemers uit de GT500-klasse, is de Lexus uitgerust met een 4-cilinder benzinemotor met dubbele turbo en circa 600 pk. Dat moet volgens de voorschriften. Het komt dus vooral aan op de kwaliteiten van de coureur en de wegligging van de auto. Met 105 verdiende punten kan er maar één de winnaar zijn, en dat is de Lexus LC 500!

lexus lc 500 gt open

’s Werelds eerste Multi Stage Hybrid

De Lexus LC 500 zoals we die in Nederland kennen, zie je hierboven. Hij is uitgerust met een V8-benzinemotor met 477 pk, de sterkste V8 die Lexus ooit ontwikkelde. En natuurlijk is er een hybride versie, de Lexus LC 500h. Voorzien van een 3,5-liter V6-benzinemotor en ’s werelds eerste Multi Stage Hybrid System. Eveneens zeer sportief, maar een stuk efficiënter.

In de volgende video zie je de winnende Lexus LC 500 gedurende de Super GT 2017 in actie, genieten!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.