Het blog van Lexus


Kijk mama, zonder handen!

Autonoom rijden met de Lexus Highway Teammate

Mogen we je voorstellen aan de Lexus Highway Teammate. Een Lexus waarmee iets heel bijzonders aan de hand is …

Autonoom rijden 
De Lexus Highway Teammate kan autonoom (zelfstandig) rijden. Het gaat vooralsnog om een uiterst innovatief (en heel kostbaar!) testvoertuig, maar rond het jaar 2020 willen we daadwerkelijk met iets dergelijks op de Japanse markt komen. De Lexus Highway Teammate geeft je dus een kijkje in de toekomst van Lexus.

Lexus als goede vriend
Lexus vindt dat de automobilist en zijn auto een hechte band moeten hebben. Zoiets als met een goede vriend. Vrienden houden rekening met elkaar en helpen elkaar waar nodig. Met die mooie gedachte hebben we de Lexus Highway Teammate ontwikkeld. We hebben hem op de snelweg rond Tokio getest en hij deed het geweldig.

Autonoom rijden met de Lexus Highway Teammate

Zeer geavanceerde technologie
De Lexus Highway Teammate, in de basis een Lexus GS, is uitgerust met zeer geavanceerde technologie die verkeerssituaties inschat, beslissingen neemt en acties uitvoert tijdens het rijden op de snelweg. Bijvoorbeeld het invoegen op en verlaten van de snelweg, het wisselen van rijbaan en het bewaren van een bepaalde afstand tot de voorligger.

Autonoom rijden met de Lexus Highway Teammate

Auto stuurt, geeft gas en remt 
Wanneer de bestuurder van de Lexus Highway Teammate waar dat mogelijk is overschakelt op autonoom rijden, rijdt de Lexus alsof de bestuurder nog altijd de controle heeft. De auto stuurt, geeft gas en remt. Verder bepaalt de Lexus de meest efficiënte route. Het testvoertuig houdt bovendien andere auto’s op de snelweg in de gaten. Dreigt er een gevaar, dan anticipeert de auto hierop.

Lexus is van mening dat autorijden altijd veiliger kan. De Lexus Highway Teammate is hier een goed voorbeeld van. De bestuurder bepaalt altijd zelf of hij overschakelt op autonoom rijden, want autorijden moet immers ook vrijheid geven.

Plaats op:

    Gerelateerde berichten

    • Geen gerelateerde berichten

    Reacties zijn gesloten.

    Reacties zijn gesloten

    U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.