Het blog van Lexus


Ken je Lexus GAZOO Racing al?

Lexus Racing gaat door als Lexus GAZOO Racing

Zoals je wellicht weet, racen we graag én vaak op het circuit. Voortaan doen we dat onder 1 naam, namelijk Lexus GAZOO Racing. Maar waar komt de naam GAZOO eigenlijk vandaan?

De naam GAZOO Racing is van de Toyota Motor Corporation waarvan Lexus, zoals je waarschijnlijk al weet, deel uitmaakt. De naam was oorspronkelijk bedoeld om onze race-activiteiten onder de naam Lexus Racing nóg meer en nóg beter onder de aandacht te kunnen brengen van raceliefhebbers wereldwijd. Zij associeerden Lexus vooral met premium auto’s die qua luxe, betrouwbaarheid, comfort en afwerking tot de top van hun klasse behoren.

Sporty design en brandend rubber
De link die raceliefhebbers legden (en wellicht leggen), is terecht, maar sinds de komst van onze supersportwagen Lexus LFA weten ze wel beter en zijn we veel meer dan dat. We ontwikkelen ook high performance auto’s als de Lexus RC F. En we racen ermee! Verder introduceerden we het sportlabel F én is elke huidige Lexus leverbaar als extra dynamische F SPORT. Lexus staat dus nu ook voor hoge prestaties, een sporty design en brandend rubber!

De Lexus LFA Code X in actie

De Lexus LFA Code X in actie. Hier nog met de naam GAZOO Racing, maar voortaan onder de vlag van Lexus GAZOO Racing.

Gevestigde naam
Het is dus tijd om ook qua racen volledig op eigen benen te staan. Maar omdat GAZOO nu eenmaal zo lekker klinkt en het in de racewereld inmiddels een gevestigde naam is, willen we hem niet overboord gooien. Vandaar de keuze om voortaan het circuit op te gaan onder de vlag van Lexus GAZOO Racing. Klinkt cool toch? En uiteraard hoort daar een nieuw logo bij:

Lexus Racing heet voortaan weer Lexus GAZOO Racing

Lexus LFA in 24 uur Nürburgring
Lexus doet, overigens heel succesvol, onder meer mee in de hoogste klasse van het Japanse Super GT kampioenschap, de GT500. Verder hebben we in ieder geval een Lexus LFA ingeschreven voor de komende 24 uur van de Nürburgring op 16 en 17 mei. Deze auto draagt dus het nieuwe logo van Lexus GAZOO Racing.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.