Het blog van Lexus


Goodwood Festival of Speed laat het (auto)hart sneller kloppen

lexus-goodwood-interview-koji-sato-1

Het Goodwood Festival of Speed is uitgegroeid tot één van de mooiste evenementen voor klassieke en moderne auto’s maar ook van de beste racewagens allertijden. Kracht, snelheid, innovatieve techniek én prachtig design staan het hele evenement centraal. Dan mag Lexus niet ontbreken.

Geluksvogel

Lexus was dit jaar van de partij met onder meer de fonkelnieuwe LC maar ook met een bijzondere RC F GT Concept. Beide modellen namen deel aan de Goodwood Festival of Speed International Hillclimb: een beroemde heuvelklim met een lengte van 1,87 kilometer over het prachtige landgoed van Goodwood. De heuvelklim vormt ieder jaar een spektakel voor bezoekers en voor de coureurs. Koji Sato, de Chief Engineer van onze nieuwe Lexus LC was aanwezig in Goodwood. De geluksvogel.

lexus-goodwood-interview-koji-sato-4

Lexus LC Chief Engineer Koji Sato

Belangrijk evenement

De LC, een high-performance premium coupé, stond in januari van dit jaar op de autoshow van Detroit in het middelpunt van de belangstelling. Nu schitterde de LC tijdens het Goodwood Festival of Speed. “Daar ben ik echt heel trots op!”, zegt autoliefhebber Koji Sato. “Dertien jaar geleden kwam ik met Toyota-topman Akio Toyoda naar Goodwood en sindsdien begrijp ik hoe belangrijk dit evenement is. Ik ben daarom heel erg trots dat we ons nieuwe kindje nu hier kunnen laten zien.”

Bijzondere coupé

De LC is volgens Sato een bijzondere coupé. “We hebben bijna vier jaar aan de LC gewerkt en er is veel energie gestoken in de afwerking van de kleinste details. Alleen het kiezen en ontwikkelen van het bekledingsmateriaal van het dashboard was al drie maanden werk. Het gaat bij de LC puur om het indrukwekkende design en de techniek die erachter schuilt. Ik ben het meest trots op het design, maar ook op het rijgedrag van de auto. Zo natuurlijk en direct. Het is fantastisch.”

lexus-goodwood-interview-koji-sato-3

Bijzonder leuke taak

Sato stond tijdens het Goodwood Festival of Speed een bijzonder leuke taak te wachten: de heuvelklim rijden in een felrode LC 500 met voorin een krachtige 5,0-liter V8-motor met 351 kW (477 pk). Geloof ons, hij heeft genoten.

lexus-goodwood-interview-rossiter-2

Links: Lexus RC F GT Concept – Rechts: Lexus LC 500

Prachtige performance

Ook de spectaculaire Lexus RC F GT Concept verzorgde een prachtige performance tijdens de heuvelklim. Dit bijzondere studiemodel is gebaseerd op de RC F GT3-racer. Even wat gegevens. Hij is 360 kilogram lichter dan een standaard RC F, heeft dezelfde V8-motor als de LC 500, ademt uit via een sportuitlaat en beschikt over een krachtige persoonlijkheid. Als de Nederlandse chefkok Herman den Blijker autoliefhebber was, zou hij het een geweldig recept vinden. Lexus-coureur James Rossiter kreeg de taak om met de RC F GT Concept de heuvelklim zo snel mogelijk te voltooien.

lexus-goodwood-interview-rossiter

Lexus-coureur James Rossiter

Jaloersmakend werk

Rossiter heeft jaloersmakend werk. Hij verblijft de meeste tijd van het jaar in Japan waar hij racet in de Lexus RC F GT500. “Het is fantastisch om in Japan te zijn. Ik vind de cultuur super en de passie van Japanners voor autosport is extreem groot”, vertelt Rossiter. “Rijden met de RC F GT 500 is bijzonder. Het is een constante evolutie. Ons team haalt keer op keer het maximale in de auto naar boven en er wordt veel energie gestoken in de ontwikkeling. Het is een prachtige ervaring.”

lexus-goodwood-interview-rossiter-4

“Klinkt geweldig, oogt fantastisch!”

Geweldig was volgens Rossiter ook de rit in de RC F GT Concept. “Hij klinkt fenomenaal en oogt fantastisch. Ik weet waarom de auto is ontwikkeld en welke richting Lexus op gaat in de toekomst, toch kan ik daar op dit moment nog niet al te veel over vertellen”, vertelt Rossiter.

lexus-goodwood-festival-of-speed-2

LFA mag niet ontbreken

Volgens de coureur is het échte autosportgevoel dat de RC F GT Concept biedt ook in de huidige F-modellen van Lexus terug te vinden. “De F-versies geven mensen die wellicht niet het geluk hebben om coureur te worden de kans om te proeven van wat wij doen en kunnen die opwinding elke dag ervaren.”

Lexus presenteerde alle F-modellen in Goodwood, zoals de GS F en RC F maar ook de LFA. Op een autofestijn als het Goodwood Festival of Speed hoort deze iconische supercar gewoon thuis. Het is een event waar het hart van autoliefhebbers sneller klopt, maar ook het hart van onze Lexus-modellen.

lexus-goodwood-festival-of-speed-3

Plaats op:

    Gerelateerde berichten

    • Geen gerelateerde berichten

    Reacties zijn gesloten.

    Reacties zijn gesloten

    U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.