Het blog van Lexus


Dit zijn de 12 finalisten van de Lexus Design Award

Verkeerslicht

De twaalf finalisten van de Lexus Design Award zijn bekend! De uitgekozen inzendingen variëren van een verband gemaakt van het blad van een bananenboom tot een tijdelijk onderkomen voor mensen die uit hun vertrouwde omgeving verjaagd zijn.

Al voor de vijfde keer organiseert Lexus de Lexus Design Award. Zie het maar als The Voice voor beginnende designers. Met de Lexus Design Award kunnen ze hun carrière een kickstart geven en staan ze opeens in de belangstelling van designers wereldwijd die reeds hun sporen verdiend hebben.

Milan Design Week 2017

Vier van de twaalf finalisten mogen hun inzending in het echt uitwerken. Deze vier inzendingen zijn vervolgens in april 2017 te zien op de Milan Design Week 2017, de grootste designbeurs ter wereld. Lexus is hier vertegenwoordigd. Een premium design dat tot de verbeelding spreekt, speelt immers een hoofdrol bij de ontwikkeling van al onze producten. Of het nou een auto, een speedboot of een ruimtevoertuig is.

Slechts één design wint de Lexus Design Award. We maken deze winnaar op 3 april 2017 bekend. In totaal ontvingen we 1.152 inzendingen uit maar liefst 63 landen. Hier zat ook een inzending uit Nederland tussen, maar die heeft het helaas niet tot de finale gehaald.

Yet-filosofie

De jury bestaat uit gerenommeerde designers. Het thema was dit keer de Yet-filosofie van Lexus waarbij Yet een ogenschijnlijke tegenstelling aangeeft. Bijvoorbeeld: een design dat veel binnenruimte biedt, maar toch gestroomlijnd is.

De volgende vier designers (in willekeurige volgorde) mogen hun werk in het echt uitwerken:

1: Ahran Won uit Korea. Inzending: Having nothing, and yet possessing everything. Een capsule voor mobiel wonen.

lexus_design_award

2: Hiroto Yoshizoe uit Japan. Inzending: PIXEL. Een design om licht, maar ook schaduw mee te ervaren.

lexus_design_award

3: Jia Wu uit China. Inzending: Player’s Pflute. Groente, maar ook een instrument dat plezier geeft en leerzaam is.

lexus_design_award

4: Jessica Fügler uit Amerika. Inzending: Structural Color – Static Yet Changing. Een statisch maar toch flexibel design, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt.      

lexus_design_award

De volgende acht designers (in willekeurige volgorde) hebben ook de finale gehaald:

1: Eunjin Park uit Korea. Inzending: Buoyant Measuring Spoon for the Blind. Een maatlepel met onzichtbaar maar toch gevisualiseerd design voor blinden.

lexus_design_award

2: Kuniko Maeda uit Japan. Inzending: The Landscape of Paper. Wegwerp maar toch hergebruikt materiaal waarbij gebruik is gemaakt van traditionele en moderne technologie.

lexus_design_award

3: Yoshifumi Takehana, Bungo Okuda en Akira Okuda uit Japan. Inzending: Mass Production to Unique Items. Massageproduceerd maar toch uniek keramiek gemaakt met een draagbare oven.

lexus_design_award

4: Ryo Katayama uit Japan. Inzending: Paper Kettle. Brandbare maar toch vuurbestendige papieren waterkoker.

lexus_design_award

5: Paula Cermeño uit Peru. Inzending: Platanaceae. Verband van het blad van een bananenboom dat synthetisch is maar toch afbreekbaar is en comfort biedt.

lexus_design_award

6: Eric Schwartzbach en Benjamin Ward uit Amerika. Inzending: POD: Homeless but Home. Tijdelijk onderkomen voor mensen die uit hun vertrouwde omgeving verjaagd zijn.

lexus_design_award

7: Takuro Sanda uit Japan. Inzending: RETROSPECTION PROJECT / TIME TUNE RADIO. Hightech maar toch retro radio met huidige zenders en zenders uit het verleden.

lexus_design_award

8: Evgeny Arinin uit Rusland. Inzending: Traffic Light System. Simpel maar toch stijlvol verkeerslicht.

lexus_design_award

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.