Het blog van Lexus


Dit is letterlijk de coolste Lexus NX ooit! (video)

De coolste Lexus NX ooit

We geven rijden op ijs een compleet nieuwe betekenis. We hebben namelijk een volledige set wielen en banden uit bevroren water laten vervaardigen en deze onder een Lexus NX gemonteerd. Het verbluffende resultaat zie je in een video.

Coolste Lexus NX ooit

Na 3 maanden van onderzoeken, ontwerpen en testen waren ze klaar: de speciaal vervaardigde ijswielen van de Lexus NX. De auto zelf werd ook op temperatuur gebracht; 5 dagen lang stond onze crossover in een ruimte waar het -25 graden Celsius was. Daarna stapte de warm aangeklede bestuurder in, startte hij in één keer de motor en reed de coolste Lexus NX ooit uit zijn vrieskist. LED-verlichting in de wielen benadrukt het unieke karakter ervan.

Passend bij het Lexus vakmanschap

Het project werd uitgevoerd door Hamilton Ice Sculptors, gevestigd in Londen en al meer dan 35 jaar toonaangevend op het gebied van innovatieve, grootschalige werken waaronder ijssculpturen. De wielen van de Lexus NX werden met lasertechniek gescand. Vervolgens werd de vorm exact nagemaakt met behulp van computerdesign, speciale freesmachines en vooral veel handwerk. Het resultaat is een ongekende combinatie van technologie en kunst, passend bij het befaamde Lexus vakmanschap dat we in elk van onze modellen stoppen.

De coolste Lexus NX ooit

Tot op de millimeter nauwkeurig

Net als bij de productie van elke Lexus, gaat het ook bij het maken van de ijswielen om hoogstaand vakmanschap. Het menselijk oog en de handen zijn cruciale elementen. 4 beeldhouwers werkten aan elk wiel maar liefst 36 uur. De afwerking is tot op de millimeter nauwkeurig, waarbij de ijsspecialisten beitels en schrapers van Japans staal gebruikten. Zelfs het profiel van de banden is nagemaakt.

De coolste Lexus NX ooit

Lexus hoverboard

Het ijs is gemaakt van kalkarm water van een bron, zodat het na bevriezing geheel transparant blijft. Kunststof inzetstukken zorgen ervoor dat de wielen aan de Lexus NX gemonteerd kunnen worden en zijn gewicht kunnen dragen. “Iets verbazingwekkends maken, daar gaat het bij Lexus om. Opmerkelijke projecten als het Lexus hoverboard, de origami Lexus IS van karton en nu deze fantastische ijswielen zijn het bewijs dat we geavanceerde technologie combineren met authentiek vakmanschap”, aldus Lexus Director Richard Balshaw.

Benieuwd hoe de ijswielen tot stand gekomen zijn? Bekijk dan de deze video:

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.