Het blog van Lexus


Nieuwe Lexus LS 500h heeft deurpaneel dat pure kunst is (video)

 

lexus_ls_500h

4 jaar. Zolang kostte het ons om de portierbekleding van de nieuwe Lexus LS 500h te perfectioneren. En niet omdat we zonder inspiratie zaten. Integendeel zelfs.

Voor de nieuwe Lexus LS 500h wilden we niet zomaar portierbekleding. De Lexus LS 500h is immers een klasse apart. Een topklasse sedan en zelfs luxury limousine waarbij veel, zo niet alles draait om puur vakmanschap. Of zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen: Craftsmanship. Dat geldt voor elk detail van de Lexus LS 500h. Zoals de portierbekleding. Kijk maar:

Origami

We ambieerden voor het interieur van de LS 500h designelementen geïnspireerd op Origami, de traditionele Japanse kunst van het vouwen van papier. Samen met een kunstenaar uit Kyoto gespecialiseerd in weefsels, ontwikkelden we exclusieve binnenbekleding voor de portieren. Bekleding met een 3D-design. En gefabriceerd uit materiaal dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook fantastisch aanvoelt.

Elke vouw die je ziet, is met de hand gedaan. En het unieke patroon zorgt ervoor dat het weefsel een andere look heeft bij daglicht dan wanneer het in de avond wordt beschenen door de interieurverlichting.

lexus_ls_500h

Creating Amazing met glas

Bij Lexus zijn we dol op dit soort Creating Amazing. We doen mensen graag versteld staan. Dat hun monden openvallen van verbazing. Dus passen we voor de portierbekleding nóg een materiaal toe dat hiervoor ongekend is, namelijk glas. Niet zomaar een glasplaatje dat je bij de glashandel haalt overigens. Nee, dit glas is bewerkt volgens de Japanse glaskunst Kiriko. Deze wijze van glasbewerking dateert volgens bronnen uit 1834.

Ontdek de nieuwe Lexus LS 500h in al zijn glorie

Kiriko is een authentieke kunstvorm om met de hand uiterst verfijnde patronen in glas aan te brengen. Een klusje dat niet voor iedereen is weggelegd, maar waarvoor onze Takumi ambachtslieden hun hand niet voor omdraaien.

lexus_ls_500h

Ultra-sterk

Glas in de portierbekleding, is dat niet gevaarlijk? Beslist niet. Want behalve dat het Kiriko glas er bijzonder fraai en stijlvol uitziet, is het ook nog eens ultra-sterk dankzij geavanceerde technologie. Het is simpelweg niet kapot te krijgen. En ook hier geldt dat het er steeds anders uitziet, al naar gelang het licht dat erop schijnt.

Het weefsel en het glas geven het weldadige interieur van de nieuwe Lexus LS 500h een unieke, luxueuze uitstraling. Een gevoel van traditionele Japanse gastvrijheid die je bij geen ander merk tegenkomt. Dat maakt Lexus uniek. En we beloven dat we hier niet stoppen.

Lees ook de volgende 3 Creating Amazing verhalen:

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.