Het blog van Lexus


Autonoom rijden met de Lexus LS+ Concept

autonoom rijden lexus ls concept

In 2020 is het zover. Dan willen we een Lexus op de markt brengen die autonoom rijden kan. De nu gepresenteerde Lexus LS+ Concept is hier een voorbode van.

Autonoom rijden in een Lexus. Het kan met de hier afgebeelde Lexus LS+ Concept. Hiermee levert de conceptcar een bijdrage aan veiliger verkeerssituaties. Want met autonoom rijden rijd je veiliger. De LS+ Concept kan zelfstandig in- en uitvoegen, van rijbaan wisselen en een consistente afstand tot zijn voorganger.

autonoom rijden lexus ls concept

Lexus en bestuurder zijn teamgenoten

De geavanceerde technologie die autonoom rijden met de Lexus LS+ Concept mogelijk maakt, heet ‘Highway Teammate’. De Lexus en zijn bestuurder zijn ‘teammates’, teamgenoten. De bestuurder ervaart een nog veiligere autorit, een nog vloeiender rijgedrag en nog meer rijplezier.

Maak kennis met de nieuwe Lexus LS, onze toplimousine

autonoom rijden lexus ls concept

Artificial Intelligence – AI

De Lexus LS+ Concept kan communiceren met een datacenter zodat de software die autonoom rijden mogelijk maakt altijd up-to-date is. Ook kunnen nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden. Tegelijkertijd maakt de Artificial Intelligence (AI)-technologie slim gebruik van big data – inclusief informatie over de weg en de omgeving – om op die manier een hoog niveau van autonoom rijden zeker te stellen.

autonoom rijden lexus ls concept

Dapper designstatement

Het design van de Lexus LS+ Concept is gebaseerd op Lexus’ designfilosofie ‘L-finesse’ en bevat verwijzingen naar toekomstige Lexus modellen. Een voorbeeld is de nog gedurfder versie van Lexus’ bekende ‘spindle grille’, een dapper designstatement dat bovendien een betere koeling en stroomlijn oplevert. Ook onder meer de koplampen met deels lasertechnologie en de camera’s in plaats van buitenspiegels zijn verwijzingen naar toekomstige Lexus modellen.

De Lexus LS+ Concept beleeft zijn werelddebuut op de Tokyo Motor Show 2017 (28 oktober – 5 november 2017).

Plaats op:

    Gerelateerde berichten

    Reacties zijn gesloten.

    Reacties zijn gesloten

    U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.