Het blog van Lexus


10 Lexus RX hoogtepunten, incl. de nieuwe RX!

De nieuwe Lexus RX

Dit is de volledig nieuwe Lexus RX! Onthuld op de New York International Auto Show. Hier zijn 10 hoogtepunten van de Lexus RX die je als Lexus fan ab-so-luut moet weten. 

1: De nieuwe Lexus RX is de allereerste Lexus ooit waarvan de achterste stijlen deels in zwart zijn uitgevoerd, ongeacht de carrosseriekleur. Hierdoor lijkt het dak boven de rest van de carrosserie te zweven. En dit versterkt de sportieve uitstraling van de nieuwe Lexus RX.

De nieuwe Lexus RX

Deels in zwart uitgevoerde C-stijl doet dak zweven.

2: Lexus past ook aan de achterzijde een designtruc toe. De L-vormige achterlichten lopen tot in de zijkanten van de carrosserie door. Hierdoor ziet de nieuwe Lexus RX er recht van achteren extra breed en krachtig uit, vooral als de verlichting brandt en een mooie gloed verspreidt.

3: De nieuwe Lexus RX maakt niet voor niets zijn werelddebuut in New York. Vooral in Amerika is de SUV altijd erg geliefd geweest. Ook onder beroemdheden. Actrice en stijlicoon Sarah Jessica Parker heeft er een. En ook het van oorsprong Braziliaanse fotomodel Gisele Bündchen rijdt een Lexus RX.

Topmodel Gisele Bundchen rijdt Lexus RX

Als topmodel rijd je uiteraard in een top-SUV.

Ook actrice Salma Hayek rijdt graag in haar Lexus RX rond. (En ze houdt blijkbaar ook van melk.)

4: Lexus levert de nieuwe Lexus RX ook als F SPORT LINE. Nóg meer rijdynamiek, nóg sportiever om te zien en nóg exclusiever. En als de Lexus RX is uitgerust met Adaptive Variable Suspension (AVS), kan de bestuurder zelf de rijdynamiek beïnvloeden.

De nieuwe Lexus RX

De nieuwe Lexus RX is er ook als F SPORT LINE.

5: De Lexus RX is wereldwijd de populairste Lexus uit de historie van het merk. Inmiddels zijn er al ruim 2,1 miljoen exemplaren verkocht. Van elke tien auto’s die Lexus momenteel verkoopt, zijn er drie van het type Lexus RX.

De tweede generatie Lexus RX was de eerste premium hybride auto

De tweede generatie Lexus RX. De eerste premium auto die ook als hybride leverbaar was.

6: De Lexus RX was de eerste premium auto die 10 jaar geleden al als hybride leverbaar was. Ook de nieuwe Lexus RX is als Full Hybrid leverbaar. Een fluisterstille aandrijflijn met een 3,5-liter V6 die samen met de krachtige elektromotor zomaar rond de 300 pk levert. Uiteraard in combinatie met een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

De nieuwe Lexus RX

Wederom als Full Hybrid.

7: Even wat cijfertjes. De nieuwe Lexus RX is 4,89 meter lang. Dat is 12 cm langer dan de huidige Lexus RX. En dat is al geen kleintje. De wielbasis groeide van 2,74 naar 2,79 m. Vooral de passagiers achter profiteren; zij genieten nog meer been- en knieruimte. Zelfs net zoveel als in onze toplimousine Lexus LS 600h!

Luxe en comfort in de Lexus RX

Luxe en comfort in de huidige Lexus RX. (En in de nieuwe generatie beschikken de achterpassagiers over nóg meer beenruimte.)

8: Lexus rust de nieuwe Lexus RX uit met Lexus Safety System+. Die plus staat er niet voor niets. Het pakket actieve veiligheidssystemen omvat een Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA), Lane Keeping Assist (LKA) én Automatic High Beam (AHB) om maar wat te noemen. Plus nog veel meer.

De nieuwe Lexus RX

De nieuwe Lexus RX behoort ook qua actieve en passieve veiligheid tot de top in zijn klasse.

9: LED remverlichting helemaal van nu? De Lexus RX had het al in 2003! Zag er niet alleen fraai uit, maar zorgde er ook voor dat het brandstofverbruik met 0,8 procent daalde. Bovendien lichtten de remlampen tien keer sneller op dan de eerder gebruikte exemplaren. De tweede generatie Lexus RX was verder de eerste SUV uitgerust met adaptieve bochtverlichting.

De Lexus RX had al in 2003 LED remverlichting.

De Lexus RX had al in 2003 LED lampen achter.

10: De nieuwe Lexus RX verschijnt naar verwachting eind dit jaar in de Nederlandse showrooms. Tegen die tijd maakt Lexus de prijzen bekend. Tot die tijd kun je terecht bij de huidige Lexus RX. Die is tijdelijk leverbaar als extra compleet uitgeruste 25th Anniversary. Inclusief E-four All Wheel Drive, HID koplampen, lederen bekleding en een HDD navigatiesysteem.

Tot slot: nóg drie foto’s van de nieuwe Lexus RX. Genieten maar!

De nieuwe Lexus RX

De nieuwe Lexus RX

De nieuwe Lexus RX

 

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.