Het blog van Lexus


Zó, die is lekker onderscheidend: Lexus NX

20140411_02-Lexus NX

Dát is nog eens een mooi begin van de dag! Lexus heeft zojuist de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe Lexus NX. Wij – geheel onbevooroordeeld als we zijn – zien het meteen: scherpe lijnen, schitterende details, een fraai interieur met innovatieve vondsten én de hybride aandrijflijn maken van de NX een premium SUV zonder gelijke in zijn klasse!

“Verwacht straks geen auto met ronde vormen”, waarschuwde chief engineer Takeaki Kato al bij de onthulling van de LF-NX, de spraakmakende concept car die aan de nieuwe NX vooraf ging. “We komen met iets nieuws. Iets eigens. Stylish.” Kato hield woord. De nieuwe Lexus NX valt op. Hij is onderscheidend en krachtig vormgegeven, zowel van binnen als van buiten.

Hybride aandrijflijn én een 2.0 benzine turbomotor
Met de NX betreedt Lexus de markt van premium mid-size SUV’s. Hij komt naar Nederland met drie aandrijflijnen. Wie een hybride NX 300h koopt, heeft de keuze uit een voorwiel aangedreven auto of all wheel drive. De NX 200t, met een Lexus first krachtige 2 liter turbo benzinemotor wordt altijd geleverd als all wheel drive.

Scherp, onderscheidend design
Het design van Lexus’ nieuwe crossover is niet zo extreem als de conceptcar LF-NX, maar heeft wel een (meer dan) flinke dosis van het eigenzinnige karakter van het prototype behouden. Neem de diepliggende LED koplampen, LED dagrijverlichting én LED mistlampen, de spindle grille die voor het oog naadloos doorloopt in de motorkap, de diepe vouwen in de achterportieren en de bijzondere achterpartij. Hierin komt de vorm van de spindle grille subtiel terug en wordt geflankeerd door strak gelijnde achterlichten die verschillende lagen kregen voor extra dynamiek en uitstraling.

Interieur ontworpen met een schuin oog naar de LFA
In de NX wordt diezelfde onderscheidende lijn voortgezet. Het team van Kato keek duidelijk met een schuin oog naar de LFA toen het interieur van de nieuwe mid-size SUV werd vormgegeven. Onder meer de opbouw van het dashboard en de bijzondere materialen waarmee het middenconsole is afgewerkt, zijn overduidelijk ontleend aan de vormgeving van het dashboard in Lexus’ supersportwagen.

Innovaties: draadloos opladen van je mobiele telefoon
Lexus heeft bij de ontwikkeling van de NX extra aandacht besteed aan de intuïtieve bediening van het instrumentarium en Human Machine Interface (HMI). Daarom ontbreken innovaties niet. Zo kunnen straks mobiele telefoons draadloos worden opgeladen via een Wireless Charging Tray en beleeft een touch pad zijn debuut om onder meer het multimediasysteem te bedienen.

Begin oktober in Nederland
De NX staat vanaf 20 april op de Beijing Motor Show. Begin oktober staat de introductie op de Nederlandse markt gepland.

20140411_03-Lexus NX 20140411_04-Lexus NX  20140411_06-Lexus NX 20140411_07-Lexus NX 20140411_08-Lexus NX20140411_10-Lexus NX

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.