Het blog van Lexus


Nieuwe Lexus LC 500 grote ster in Detroit

Lexus LC 500

Maak kennis met de Lexus LC 500! Het volledig nieuwe model is dé grote ster op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, waar de volledig nieuwe 2+2 luxecoupé zijn wereldpremière beleeft.

Krachtige styling
De nieuwe Lexus LC 500 is ons nieuwe vlaggenschip onder de premium coupés. Luxe, design, performance en technologie voeren de boventoon. Het is de uiteindelijke productieversie van de spectaculaire LF-LC Concept die in 2012 op de NAIAS debuteerde.

De LC 500 maakt een krachtig statement en illustreert in meerdere opzichten de weg die Lexus ingeslagen is. Het imposante model onderscheidt zich met zijn vloeiende lijnen, met lage daklijn en brede schouders.

De coupé is 4.760 mm lang, 1.920 mm breed en slechts 1.345 mm hoog. De voorzijde valt direct op door de geprononceerde Lexus ‘spindle’ grille en de zeer slanke triple LED-koplampen. De bijzondere LED-achterlichten geven een uniek, herkenbaar lichteffect.

Lexus LC 500

Superieure (rij)kwaliteiten
De Lexus LC 500 staat voor luxe, performance en craftmanship. Die elementen komen terug in het interieur, dat wordt gekenmerkt door het ‘dynamic luxury’-thema. De zitpositie is onmiskenbaar sportief. De gebruikte materialen zijn van het hoogst mogelijke niveau.

De ontwerpers en ingenieurs kregen niet alleen de opdracht een bloedmooie coupé te ontwerpen. Superieure rijkwaliteiten kregen absolute prioriteit. De LC maakt als eerste Lexus gebruik van een geheel nieuw platform. De nieuwe architectuur vormt de basis van alle toekomstige Lexus modellen met de motor voorin en aandrijving op de achterwielen.

Lexus LC 500

Krachtigste V8 ooit
Over het prestatieniveau van de Lexus LC 500 bestaat geen enkel misverstand. Hij wordt aangedreven door de beproefde 5,0-liter V8-benzinemotor uit de Lexus RC F en GS F. Deze atmosferische, hoogtoerige achtcilinder is de krachtigste V8-motor die Lexus ooit bouwde.

De achtcilinder levert 473 pk en 527 Nm koppel en is standaard gekoppeld aan de compleet nieuwe 10-trapsautomaat – de eerste van Lexus ooit. Mede dankzij deze bijzondere transmissie sprint de Lexus LC 500 in minder dan 4,5 seconden van 0-100 km/u. En dat is ongekend voor een 2+2 coupé van dit kaliber.

Meer foto’s en meer informatie? Kijk dan snel op onze mediasite!

Lexus LC 500

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.