Het blog van Lexus


Howdy-how! Lexus LC uitgeroepen tot ‘Performance Coupe of Texas’

Lexus LC Texas Auto Writers Association - Performance Coupé of Texas

De Lexus LC blijft in de prijzen vallen. Onze high-performance premium coupé werd onlangs al door twintig toonaangevende designers beloond met de titel ‘Production Car Design of the Year 2016’. En nu is het weer raak: journalisten aangesloten bij de Texas Auto Writers Association (TAWA) hebben de LC uitgeroepen tot ‘Performance Coupé of Texas’. Een fantastische eer.

Waarom gewonnen?

Waarom heeft de Lexus LC deze eervolle titel gewonnen? Dat vragen we aan Natan Tazelaar, een onafhankelijke Nederlandse autojournalist die aangesloten is bij de Texas Auto Writers Association en er mede voor gezorgd heeft dat onze LC deze titel heeft gekregen.

Lexus LC Texas Auto Writers Association - Performance Coupé of Texas

Overtuiging

“Dat de Lexus LC deze prijs krijgt, is volledig terecht”, zegt Natan met overtuiging. “Het is een sublieme GT met ontzettend veel dynamiek. Maar ook een échte Lexus. Dus veel luxe en comfort. En als je een gekke bui hebt, kun je ook even heerlijk spelen want de LC is ook sportief genoeg. Tja, en dan het design. Bloedmooi toch? Haast conceptcar-achtig. Lexus heeft een fantastische coupé op de weg gezet die mooi, sportief en ook leuk is.”

Lexus LC Texas Auto Writers Association - Performance Coupé of Texas

Uitdagende rij-experience

Jeff Bracken, group vice president en general manager van Lexus, is trots op de Texaanse prijs. “We hebben de Lexus LC zo ontworpen dat hij dynamische prestaties biedt met de stijl en het vakmanschap van een grand touring coupé”, aldus Jeff. “Het resultaat is een vlaggenschipcoupé met head-turning exterieurdesign, een elegant en luxueus interieur en een uitdagende rij-experience.”

Lexus LC Texas Auto Writers Association - Performance Coupé of Texas

Multi Stage Hybrid System of V8

De Lexus LC is er in twee smaken. De hybride versie, de LC 500h, is uitgerust met een geavanceerd Multi Stage Hybrid System: een 3,5-liter V6-benzinemotor, een krachtige elektromotor, een lithium-ion-accupakket en een 10-trapsautomaat. De Lexus LC 500 met krachtige 5,0-liter V8 (477 pk/530 Nm) vormt het topmodel. Het zwaartepunt van de LC ligt extreem laag voor ongeëvenaarde rijeigenschappen.

Lexus LC Texas Auto Writers Association - Performance Coupé of Texas

Memorabel moment

Wil je proefrijden? Nog even geduld. De levering van onze nieuwe high-performance coupé start in augustus. Natan, de geluksvogel, heeft al kunnen rijden in de Lexus LC met krachtige V8-motor die je ook vindt in de RC F en GS F. “Echt een heel bijzondere ervaring. Zeer snel, maar ook heel comfortabel. Een memorabel moment.”

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.