Het blog van Lexus


Lexus LC winst prestigieuze designaward!

Lexus LC 500 op de Autosalon van Genève

Als een jury van twintig toonaangevende designers een auto benoemt tot Production Car Design of the Year 2016, dan weet je dat je iets goed gedaan hebt. Het leuke is, deze titel is toegekend aan de high-performance premium coupé Lexus LC!

Sensationele coupé

Een prachtige award dus voor deze sensationele coupé. De prijs werd tijdens de Autosalon van Genève toegekend, gelijktijdig met de onthulling van het jaarboek Car Design Review 4 waarin de Lexus LC uitgebreid wordt beschreven. De Car Design of the Year is een jaarlijkse award die wordt uitgereikt door de website Car Design News.

Lexus LC 500 op de Autosalon van Genève

Gewaagde details

Guy Bird, journalist van Car Design Review, vindt het fantastisch hoe de Lexus LF-LC Concept vijf jaar later in nagenoeg ongewijzigde vorm is omgetoverd in de Lexus LC. “Dit is zeldzaam in de auto-industrie en dat moet beloond worden”, zegt hij. “Onze professionele jury met autodesigners was het er snel over eens dat deze prachtige coupé met gewaagde details, indrukwekkend front en unieke karakter moest winnen. Het was een moeilijk project om uit te voeren met een prachtig eindresultaat.”

Lexus LC 500 op de Autosalon van Genève

Moeilijkste designklus tot nu toe

In uitgebreide interviews op deze site heeft Tadao Mori, chief designer van de Lexus LC, al aangegeven dat de Lexus LC de moeilijkste designklus tot nu toe was.

Dilemma’s

“Eigenlijk vormde alles een uitdaging, maar het invullen van de bruikbare interieurruimte was het meest uitdagend. Hoe houden we de daklijn zo laag mogelijk, terwijl het interieur toch comfortabel en lekker ruim blijft? En hoe kunnen we hele grote 21-inch wielen monteren met een hele lage motorkap? Dat soort dilemma’s”, vertelde Mori eerder.

Lexus LC 500 op de Autosalon van Genève

High-performance coupé

De Lexus LC 500(h) is een coupé uit het topsegment met achterwielaandrijving. De hybride versie is uitgerust met een geavanceerd Multi Stage Hybrid System: een 3,5-liter V6-benzinemotor, een krachtige elektromotor, een lithium-ion-accupakket en een 10-trapsautomaat, terwijl de Lexus LC 500 een krachtige 5,0-liter V8 heeft met 477 pk en 530 Nm! Het zwaartepunt van de LC ligt extreem laag voor ongeëvenaarde rijeigenschappen. Vanaf augustus start de levering van onze nieuwe high-performance coupé.

Lexus LC 500 op de Autosalon van Genève

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.