Het blog van Lexus


Bergen werk verzet voor magische LC commercial

lexus-lc-into-the-light-01

Het bedenken van een originele commercial is een vak apart, want vrijwel alles is al een keer gedaan. Toch hebben we met de commercial van onze nieuwe Lexus LC, getiteld Into the Light, iets unieks gerealiseerd. En dat allemaal dankzij de vier grootste projectors ter wereld en onze nieuwe Lexus LC 500. Kijk je mee achter de schermen?

lexus-lc-into-the-light-08

Één grote uitdaging

In onze nieuwe commercial Into the Light maken we gebruik van baanbrekende projectietechnieken. Daarbij maakten we geen gebruik van het traditionele ‘witte doek’, maar van échte bergen. De bergen van Sierra Nevada in Spanje, om wat preciezer te zijn. “Wat we hebben gerealiseerd, is nog nooit op deze schaal gedaan”, zegt Edgar Davey, ontwerper van deze commercial. “Alleen al het denken aan het idee was één grote uitdaging. Maar het resultaat is magisch.”

lexus-lc-into-the-light-03

Spectaculaire visuals

Davey ontwierp voor Into the Light verschillende visuals die tijdens de opnames werden geprojecteerd op de rotswanden. Het doel van deze visuals? Een blik onder de huid van de nieuwe LC 500 tonen, met focus op de V8-motor en ’s werelds eerste 10-trapsautomaat. Het correct positioneren van de vier projectors was een pittige klus, want in tegenstelling tot een verplaatsbaar ‘wit doek’ heb je weinig invloed op de ligging van bergen.

lexus-lc-into-the-light-09

In drie nachten opgenomen

Lexus streek met een filmcrew van twintig man neer in Sierra Nevada. De missie: een unieke commercial maken. In slechts drie nachten! “Het zou vrij eenvoudig zijn geweest om dit met computertechniek achteraf te maken, maar om het juist in het écht te doen was veel uitdagender”, zegt Paul Whigfield, verantwoordelijk voor de projectieapparatuur.

lexus-lc-into-the-light-07

Aandacht voor vakmanschap

De video focust zich overigens niet alleen op deze speciale projectietechniek. Het sensuele design van de Lexus LC speelt eveneens een belangrijke rol. Zo krijg je als kijker een beeld van het koolstofvezel dak (goed voor laag zwaartepunt) en de actieve geïntegreerde achterspoiler. Er is ook aandacht voor vakmanschap. Hoe zich dat uit? De filmmakers zoomen in op het hoogwaardige stikselwerk op het stuurwiel, de magnesium schakelflippers en het 3D-instrumentarium.

lexus-lc-into-the-light-02

VIDEO Behind the scénes: Lexus LC – Into the Light

Het eindresultaat!

En dan nu het eindresultaat: de commercial Lexus LC – Into the Light. Een theatrale en indrukwekkende video. Dat komt niet alleen door de projectietechniek, maar vooral door de nieuwe LC 500 met aan boord een 5,0 liter V8 benzinemotor met 351 kW/477 pk die de rotswanden laat trillen met zijn donkerbruine geroffel.

VIDEO Commercial Lexus LC – Into the Light

Lexus LC ook als krachtige hybride

De Lexus LC wordt in het voorjaar van 2017 leverbaar. Naast de LC 500 die in deze commercial schittert, komen we ook met een LC 500h. Deze versie krijgt een 3,5 liter V6 benzinemotor én het nieuwe state-of-the-art Multi Stage Hybrid System. Goed voor een systeemvermogen van 264 kW/359 pk. Beide uitvoeringen staan op het nieuwe GA-L platform: een afkorting voor Global Architecture for Luxury Vehicles. Op dit platform bouwt Lexus modellen met de motor voorin en met achterwielaandrijving. Een auto als de LC dus. Dankzij GA-L biedt de LC een sensationele rijervaring.

lexus-lc-into-the-light-06

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.