Het blog van Lexus


Lexus LF-NX Crossover Concept op IAA in Frankfurt

Lexus LF-NX Concept

Lexus geeft je ten minste één goede reden om naar de internationale autotentoonstelling IAA Frankfurt te komen: de wereldpremière van de Lexus LF-NX. De LF-NX is een conceptuele compacte crossover die wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde hybride aandrijflijn. De IAA 2013 vindt plaats van 12 tot en met 22 september.

Lexus LF-NX 2Gespierde wielkasten
Het design van de Lexus LF-NX wordt gekenmerkt door een onderscheidende en zeer krachtige styling. Aan de voorzijde wordt de kenmerkende Lexus grille gecombineerd met opvallende koplampunits die zijn uitgerust met LED dagrijverlichting. De wielkasten zijn gespierd en met zwart afgewerkt, en onderstrepen hoe Lexus het concept model ziet: een urban crossover.

Lexus LF-NXCoupé-achtige uitstraling
Het voor Lexus kenmerkende zijruitenprofiel en de sterk aflopende achterklep zorgen voor een coupé-achtige uitstraling. De achterzijde is voorzien van zeer uitgesproken achterlichtunits. Ze zijn zo vormgegeven dat ze de achterbumper belichten en een scherpe, aerodynamische rand vormen. Een en ander weerspiegelt de vormgeving van de voorspatborden. De Lexus LF-NX is voorzien van een nieuwe exterieurkleur – Brushed Metal Silver – die de indruk wekt dat de carrosserie is gemaakt uit een enkel, massief stuk metaal.

Lexus LF-NX Concept‘Drivers oriented’ cockpit
Met zijn gedurfde, krachtige vormen weerspiegelt het interieur het opvallend vormgegeven exterieur van de LF-NX. Dit resulteert in een ergonomisch uitgekiende en op de bestuurder gerichte cockpit. In lijn met Lexus’ op de mens gerichte L-finesse designtaal is het dashboard ergonomisch in twee zones verdeeld.
In de hoge zone bevinden zich de displayfuncties, in de lage zone de bedieningsorganen. Deze indeling is over de modelgeneraties van Lexus verder geperfectioneerd. Dankzij de elektrostatische ‘swipe’ aanraaktoetsen en nieuwe generatie Remote Touch Interface (RTI) laat de Lexus LF-NX zich intuïtief bedienen.

Een reactie over “Lexus LF-NX Crossover Concept op IAA in Frankfurt”

  1. peter schreef:

    zeer mooi


Reacties zijn gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen. Heeft u nog een vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.